Egyéb kategória

5 ok, miért ne hordjatok állandóan magas sarkút

Az megvan, amikor egy kicsit hosszúra sikeredett este után hazaértek, leveszitek a magas sarkút, pihentek egyet, majd miután felkeltek, nem tudtok lábra állni, mert úgy fájnak a lábujjaitok, a talpatok, a sarkatok? Mert nekem igen. A fájdalom pedig annak a jele, hogy valami nincs rendben. Úgyhogy vigyázzatok magatokra, és ne toljátok túl a magas sarkú hordását!
vous - 2015.08.28.
5 ok, miért ne hordjatok állandóan magas sarkút

Imádjuk a magas sarkúkat, a szép cipőket. Járni nem mindig tudunk bennük, de nem is ez a lényeg, hanem amikor felvesszük, odatipegünk a tükör elé, lenézünk a lábunkra és könnyes szemmel merengünk azon, hogy a megvett magas sarkú igazából egy csoda. Élni nem tudnánk nélküle, olyan szexi. Csinosabbá tesz, öltöztet, megnyújtja a lábakat és mennyi minden van még, amit neki köszönhetünk!

Tudom. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne vegyük meg a cipőt. És ha már megvettük, viselni is kéne. Csak ne vigyük túlzásba. A sarki boltba nem kell tűsarkúba menni! Íme 5 ok, hogy ne hordjátok túl sokat a magas sarkú cipőiteket:

  • Tönkremehetnek a térdeitek, hiszen a magas sarkú viselése megerőlteti a lábakat. A porcszövetekben lévő folyadék nem tud felszívódni és ha a porcszövetek kiszáradnak, ízületi gyulladás jelentkezhet.
  • Az Achilles-ín megrövidülhet, ami eléggé fájdalmas tud lenni.
  • A nagylábujjaitokon bütyök nőhet.
  • A magas sarkú megemeli a sarkat és eltolja a test egyensúlyát.
  • A nagyon magas cipőknél a lábujjakra nehezedik a testúly legnagyobb része, ami a későbbiekben különböző elváltozásokhoz vezethet.

Ha mindenképp magas sarkút szeretnétek hordani, akkor próbáljátok meg csak tényleg fontos alkalmakkor bevetni. A legegészségesebb a lábaknak az 5 centinél alacsonyabb sarkú cipők és azok a fajták, amelyeknek lekerekített az orra. A cipők okozta lábfájdalmat pedig lábtornával megelőzhetjük vagy enyhíthetjük.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.