Egyéb kategória

Minden évszakban érdemes kipróbálni a nyaralást

Nyáron furcsamód minden olyan üres lesz. Javában dúl az uborkaszezon, nemcsak a híradásokban, hanem a hétköznapokban is. Talán azért, mert az iskolások eltűnnek az utcáról, jóval csendesebb lesz a város. Az emberek időszakosan eltűnnek, hol egy másik országba, hol egy másik földrészre, valahová, ahol még sosem voltak. Onnan meg jönnek ide a turisták. De az ilyen kikapcsolódáshoz miért van feltétlenül szükség a nyárra?
vous - 2015.08.28.
Minden évszakban érdemes kipróbálni a nyaralást

Arról már írtam nektek, hogy melyik nyaralás volt életem egyik legszebbike, de azt nem árultam el, hogy szerintem nyaralni nem csak nyáron jó. Én szeretem az őszi kirándulásokat is, elvarázsol, és igazából akkor jöttem rá, hogy a többi évszakba beiktatott telelés, tavaszolás vagy őszelés (nyelvtannácik, kíméljetek) néha lehet jobb, mint a nyári szabadságolás.

A világ új arca

Valljuk be, azért nyáron az élmény gyakran hasonló, főleg, ha évek óta ugyanaz a nyaralás helyszíne: meleg van, süt a nap, vízparton vagyunk, fürdünk, satöbbi. Az évszakokkal azonban a hely arca megváltozik, az élmények is új ízzel telítődnek: ősszel borongós, ködös délutánokkal, avarban gyönyörködéssel; télen a hótól lesz minden más, fagyos és józanítóan friss. Tavasszal megújul a város, és ez benneteket is újításra ösztönöz. Bevallom, nekem az ősz a kedvencem, talán mert láttam már a Tátrát ősszel is, nyáron is. Engem elvarázsol a színek kavalkádja.  

Időjárás

Hegyet mászni forró melegben, vagy üdítő tavaszi szellőben, nagyon nem mindegy. Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp viseli a hideget, meleget. Ezt is érdemes átgondolnotok, mielőtt eldöntitek, melyik évszakban terveztek pihenni egyet.

Turistadömping

Valamiért az emberek csak nyáron özönlik el a tengerpartokat, pedig az főszezon, így jóval drágábban jutnak el oda, ráadásul azért fizetnek, hogy sok idegennel lógjanak együtt egy tengerparton. Holott tavasszal vagy ősz elején sokkal kevesebb az ember az ismertebb helyeken is, ami azért fontos a pihenés szempontjából.

Új élmények

Ősszel, télen, tavasszal olyan lehetőségekkel találhatjátok szembe magatokat, amit nyáron kevésbé tudnátok megvalósítani: síelés, gombászás, különböző gasztronómiai programok, minden, ami évszaktól is függ.

Olcsóbb

Na, igen, bár ez csak a tengerparti nyaralásra igaz. De tény, hogy télen a napsütötte országokba utazni nagyobb élmény, mint nyáron a melegből még melegebbe. 

Ti mikor nyaralnátok, ha nem nyáron?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.