Egyéb kategória

Csokornyi öröm – Szeressétek a virágokat, mert boldoggá tesznek!

Vizsgaidőszakban mindig megleptem magam egy csokornyi virággal vizsgáról hazafelé. Többnyire néhány szál fehér tulipánt kértem a járdán üldögélő nénitől, vagy ha szezonja volt, akkor levendulát. Otthon pedig jól látható helyre tettem, hogy mindig rálássak, ahogyan nyiladozik, ébredezik, meg hogy van, frissen, üdén. Mint egy pici kis élet.
vous - 2015.08.23.
Csokornyi öröm – Szeressétek a virágokat, mert boldoggá tesznek!

Bevallom, elég vegyes érzéseim vannak a vágott virágok kapcsán, mivel egyrészt vágyom a látványukra, másrészt azonban sajnálom, hogy rövid életük fénypontja az, hogy az én szememet gyönyörködtetik. Végül azonban mégis kompromisszumot kötöttem. Olykor, mikor léleksimogatásra vágyom, veszek, a kedvenceimet, amik sok mindent elárulnak rólam: fehér, rózsaszín tulipánt, levendulát, fehér, apró bimbós rózsacsokrot vagy rezgőt. 

Vegyetek ti is, mert a látványuk simogat, frissít, megvidámít. Becsempésznek a mindennapokba egy kis harmóniát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.