Egyéb kategória

Eltorzított arc a legújabb Insta-őrület

Videós kihívás hódít az Instagramon. Összekenik az arcukat, aztán hirtelen széppé varázsolják magukat. Van ennek értelme?
vous - 2015.08.19.
Eltorzított arc a legújabb Insta-őrület

Az már egyáltalán nem újdonság, hogy az amerikai fiatalok mindig kitalálnak valami új őrültséget. Amiknek, tegyük hozzá, általában semmi értelmük nincsen. Így történt ez most is, amikor egy új hashtag ütötte fel a fejét az Instagramon. A #dontjudgechallenge egy videós kihívás, amiben a fiatalok először összekenik az arcukat alkoholos filccel, krémmel meg mindennel, hogy csúnyának tűnjenek. Aztán eltakarják a kamerát és nini, hirtelen széppé válnak, talán túl széppé is. De honnan is indult ez az egész? 

Nyár elején egy videó kezdett el száguldani az interneten, ami a You look disgusting nevet kapta. Egy blogger lány töltötte fel a Youtubera, akinek a pattanásos bőrével kell megküzdenie minden egyes nap. A bőrével kapcsolatban rengeteg negatív kommentet kapott, majd mikor kifestette magát máris jöttek a dicsérő szavak, aztán az újabb kritikák, hogy miért kell ennyire kisminkelnie magát. 

Így elindult egy kampány, a #dontjudgechallenge, aminek az eredeti célja az lett volna, hogy ne bántsuk a másikat a külseje miatt. Ehhez képest egy óriási nagy bohóckodás lett belőle, amit inkább feltűnési viszketegségnek és magamutogatásnak neveznék. Azt mutatják a külvilágnak, hogy milyen tökéletesek, pedig nem azok, senki nem az. Egy ferdített kép, ami mily meglepő, hogy ismét a közösségi médiában nyert teret. Nektek mi a véleményetek erről? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!