Egyéb kategória

Lehull a lepel: így csókolóznak mások

Biztosan azt gondoljátok, a szexi „szájból szájba” sztorit a világ minden táján szeretik és művelik is az emberek. Ez azonban nem teljesen így van.
vous - 2015.08.15.
Lehull a lepel: így csókolóznak mások

Mindennek megvan a maga helye és ideje. Arról már írtam nektek, hogy hol nem érdemes nyilvánosan csókolózni, most viszont más oldalról közelítettem meg a témát. A nagy csókcsaták általában a kapcsolat kezdetén jellemzőek, azután a csókolózás elkopik, és felváltja jobb esetben a szájra puszi. Néha még az sem. 

Egy tanulmány során a kutatók 168 különböző kultúrát vizsgáltak a szerint, hogyan és mennyit csókolóznak a világban. Meglepő eredmény született. A vizsgált csoportok csupán 46%-a csókolja meg tényleg a párját. Megállapították, hogy a szociálisan „komplex” csoportok, mint az amerikaiak vagy a kínaiak zárt szájjal csókolóznak, afféle szájra puszit váltanak.

Forrás:
Pixabay

Felmerül a kérdés, hogy az anticsókos emberek hogyan ismerkednek és csábítják el egymást. A tanulmány kutatója, Shelly Volsche szerint ők az úgynevezett „óceáni csók”-ot alkalmazzák. 

Két ember nyitott szájjal adja át egymásnak a levegőt, azonban semmilyen testi kontaktba nem kerülnek. Összehasonlítva ezt más emlősök és főemlősök párzási szokásaival, nem is olyan meglepő.

Ahogy az eredmények is mutatják, a kutatók egyáltalán nem biztosak még abban, hogy a csók eszközét használja minden kultúra a szeretet kimutatására. Úgy gondolják, ennek szájhigiéniai okai lehetnek. Ezzel ellentéten az elit társadalmi osztályok, bár nem csókolóznak a barátaik, családtagjaik előtt, kimutatják a romantikus érzéseiket, csak otthon a négy fal között.

Ez a kutatás a Women’s Health szerkesztőit is kíváncsivá tette, így más országban élő munkatársaikat kérdezték arról, náluk mi a szokás csók terén.

Indonézia

A csók gyakori Indonéziában, de mivel a lakosság nagyobb része muzulmán, többnyire csak házaspárok között csattan el. Kivételek a nagyvárosok, mint Jakarta, Bali, ahol a fiatal párok gyakran csókolóznak a nyilvánosság előtt.

Spanyolország

Imádjuk a csókot! Ez része a kultúránknak és a legjobb módja a pihenésnek. Ha a barátommal beülünk egy étterembe, megcsókolom a száját. Mindig találunk alkalmat, hogy csókot adjunk és csókolva legyünk, de nem vagyunk exhibicionista emberek. Ha egy játszótéren sétálunk, ahol sok kisgyerek játszik, tudjuk, hogy ez nem a legjobb hely a csókolózásra.

Oroszország

Oroszországban nincs gond a nyilvános smárolással, csak nem illő túl mélyen a másik szájába „nyúlni”. Inkább megöleljük egymást.

Nagy-Britannia

A romantikus csók az intimitás és szeretet kifejezésének a legjobb módja. Úgy tekintünk rá, mint normális, a mindennapokhoz tartozó dologra. Bár a legtöbb ember igyekszik kerülni a nyilvános smárolást, az utcán vagy éttermekben ez teljesen elfogadott. De ha egy pár túlságosan beindul, biztosan fennakad néhány szemöldök.

Törökország

Nálunk vallási és erkölcsi okokból nem szokás nyilvánosan csókolózni. Nem csókolózunk az idősebb családtagok előtt sem. Esküvőkön a vőlegény nem csókolja szájon a menyasszonyt, a homlokára vagy az arcára ad puszit.

Dél-Afrika

A csók az utcán és otthon egyaránt elfogadott, de a nyilvánosság előtt inkább a romantikusabb fajta a gyakori. Persze a klubokban már más a helyzet. Mivel itt nálunk rengeteg kultúra keveredik, hogy számodra mi az erkölcsös, attól függ, honnan jöttél.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.