Egyéb kategória

Ismerjétek meg világ legkülönlegesebb szigeteit!

Rengeteg gyönyörű sziget akad a nagyvilágban, de vannak olyanok, melyek valahogy kiemelkednek a többi közül. Ilyen például a híres szív alakú sziget Horvátországban, vagy a mosolygós szigetcsoport, de vannak, melyek inkább kifejezetten ijesztőek, mint például a kígyók szigete. 
vous - 2015.08.15.
Ismerjétek meg világ legkülönlegesebb szigeteit!

A szerelmesek szigete – Galešnjak sziget

Ez a cuki, szív alakú sziget Horvátország partjainál fekszik. Állítólag lakatlan, és magántulajdonban áll.

A kígyók szigete – a brazíliai Ilha de Queimada Grande

Forrás:
Google Earth

A kutatók becslése szerint nagyjából 4000 kígyó él a 110 hektáros szigeten. Ráadásul nem akármilyen kígyók ezek, például ez az egyetlen ismert otthona az arany lándzsakígyónak, az egyik legmérgezőbb viperának a világon. A sziget annyira veszélyes, hogy a brazil haditengerészet őrzi, és civileket egyáltalán nem engednek be.

A sziget, ahol megállt az idő – Szokotra

Forrás:
whenonearth.net/Dream of Brasil

A sziget gyakorlatilag Jemenhez tartozik, de az ország közigazgatásának elhanyagolt területe. Élővilága sajátos fejlődési utat járt be, rengeteg növény- és állatfaj található itt, ami sehol máshol nincs a világon. Csodálatos strandok vannak a szigeten, valamint hatalmas hegyek barlangokkal, melyekben még ma is élnek emberek. A sziget a világörökség része.

Egy hely, ahol a macskák vették át az uralmat – Tasirodzsima sziget, Japán

Forrás:
iStock

A Japánban található szigeten több macska él, mint ahány ember. A lakók ennek ellenére örömmel gondoskodnak a macskákról, mert úgy tartják, ez jó szerencsét és gazdagságot hoz nekik. A lakosságot azonban a kihalás veszélye fenyegeti, mivel 50%-uk már most 65 év feletti. 

A legboldogabb szigetcsoport, a malajziai Manukan-, Mamutik- és Sulug-sziget

A szigetcsoportot legtöbben csak Smiley-szigetekként emlegetik. Téged is megmosolyogtatott, nem?

A tengeren lebegő szellemváros – Hasima, Japán

Forrás:
flickr.com/Jason Thien

A sziget régen nagyon híres volt szénbányászatáról, azonban most teljesen kihalt. Ennek oka, hogy Japánban a kőolaj lett a fő energiaforrás a szén helyett, így már nem volt gazdaságilag életképes. A legtöbb hatalmas betonépület még áll, bár a sziget mostanra inkább egy régi csatahajóra emlékeztet.

Az óceán örök csikóhala – Isabela-sziget

A sziget a Galápagos-szigetek részét képezi, és formája egy csikóhalra hasonlít. Felszíne napjainkban is folyamatosan formálódik, a vulkáni tevékenységek következtében. Reméljük, a csikóhal azért még sokáig megmarad!

Forrás:
Google Maps
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.