Egyéb kategória

Szívmelengető dologra bukkantunk egy budapesti kórházban

Ma reggel a kolléganőnk egy pesti kórházban járt, ahonnan ezzel a mondattal jött be az irodába: „Ha beteg leszek, ide szeretnék jönni”. Nemcsak a szép környezet fogta meg, hanem valami igazán menő különlegességbe is belebotlott az épület aulájában.
vous - 2015.08.11.
Szívmelengető dologra bukkantunk egy budapesti kórházban

A könyvautomaták a világ számos táján már nem hatnak az újdonság erejével, Magyarországon azonban ez még nem elterjedt módja a könyvvásárlásnak. Nem is meglepő, hiszen egyelőre egyetlen ilyen masina van üzemben itthon, ráadásul nem máshol, mint az Uzsoki utcai kórházban. Az automata pontosan úgy működik, mint bármelyik kólagép: a vásárló kiválasztja a neki tetsző írást, bedobja a pénzt, bepötyögi a számot, és alul kiveszi a könyvet. A kórház egyik dolgozójától megtudtuk, sikere van a nagyjából két hónappal ezelőtt érkezett új szerzeménynek, a betegek előszeretettel használják.

Persze nem a legkomolyabb irodalmi művekhez lehet itt hozzájutni, de egy hosszabb kórházi kezelésre tökéletes a felhozatal. Van kvízgyűjtemény, krimi és romantikus regények, ráadásul az árak is az átlagemberek pénztárcájához vannak szabva. Ottjártunkkor már 590 forintért lehetett regényt venni, a legdrágább könyv pedig 2450 forintba került.

Ha nem tudjátok elképzelni, milyen lehet egy könyvautomata, most megmutatjuk, hiszen annyira tetszik nekünk ez a kezdeményezés, hogy fotókat is készítettünk róla:

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Ti melyik könyvet választanátok?
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.