Egyéb kategória

Zsíros bőr, száraz bőr? – Nagyitippekkel segítünk megoldani a problémát

Zsíros bőr, zsírosabb haj, leégés, hámló bőr és társai. Hiába örülünk az egész évben várt nyárnak, azért a mi örömünk sem lehet felhőtlen ebben a hatalmas kánikulában, ami mostanában tombol az országban. Olyan nagyitippeket gyűjtöttem össze, amik segíthetnek átvészelni a forróságot úgy, hogy közben ne legyen mindenféle bajotok, amiért csillog a bőrötök vagy leégtetek.
vous - 2015.08.09.
Zsíros bőr, száraz bőr? – Nagyitippekkel segítünk megoldani a problémát

Leégés: tejföl, tejföl, tejföl

Ősidők óta halljuk szüleinktől, nagyszüleinktől, hogy a leégett bőrre tejfölt kell kenni. Persze ezt csak azután osztják meg velünk, miután számon kértek, hogy miért nem kentük be magunkat alaposabban, és meg is érdemeljük, hogy mindenünk fáj. De azért a hátunkat ők kenik be. Sőt, a tejföl mellett az aludttej is jó megoldás lehet. Viszont mivel leégéskor a szöveteink vizet veszítenek, fontos, hogy pótoljuk, és igyunk, amennyit csak lehet.

Zsíros bőr: tojás, liszt

Hiába a drágább alapozó, hiába az újabb több ezer forintos púder. Oké, hogy minden ember bőre más, de erre is kell lennie megoldásnak, mert elviselhetetlen, hogy egész nap csillog a fejünk az alapozó alatt, mint valami csillámpóninak. Amúgy szeretem az állatokat, de nem akarok egy lenni közülük. A mamám azt a tippet adta, hogy két teáskanálnyi teljes kiőrlésű lisztet keverjek össze annyi vízzel, amennyit felvesz. Kenhető, de nem folyós, sima állagú masszát kell csinálnom, és felkenni az arcomra, aztán amikor megszáradt, csak le kell mosnom langyos vízzel. Hát, lányok, az van, hogy működött, és utána tényleg kevésbé voltam póni.

További tippek:

  •  A tojásfehérje tele van B2-vitaminnal, zsíros bőrre ajánlott. A tojássárgája pedig a száraz bőrnek tesz jót
  • A citrom amellett, hogy szárít, pattanásos bőrre is nagyon jó. Nem lesznek eltömődve a pórusaid, és antibakteriális hatóanyagokkal is tele van. Annyi a dolgod, hogy citromlével bekened az egész arcod, majd 10 perc után mosd le langyos vízzel

Száraz bőr: tojás, tej, méz, olívaolaj

Egy tojássárgáját verjetek fel, adjatok hozzá fél deci tejet, majd két teáskanál mézet és két mokkáskanál olívaolajat. Sűrű masszát keverjetek belőle, kenjétek az arcotokra, és 10-15 perc után langyos vízzel öblítsétek le. Ez a csodarecept táplálja a bőrt, nem kerül szinte semmibe, és tuti, hogy egészséges, természetes alapanyagokból készül.

Zsíros haj: tojás, citrom

Megmosni, megszárítani, megcsinálni, blablabla… Unalmas, nem lesz olyan, mint akarjuk, mert meleg van, türelmetlenebbek vagyunk, és kinek van kedve mindennap hajat mosni, hogy valahogy kinézzen a feje? Ilyen melegben meg amúgy is állandóan tapogatjuk a hajunkat, szóval sokkal gyorsabban zsírosodik. Erre a helyzetre a nagyitipp az, hogy két tojássárgáját elkeverek egy nagyobb citrom levével (3-4 evőkanál), és teafa-illóolajat csepegtetek bele. A citromtól kevésbé lesz zsíros, a tojás pedig táplálja majd a hajat.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon