Egyéb kategória

Vajon tényleg szomorúvá tesznek a közösségi oldalak?

Egy új kutatás bebizonyította, hogy a közösségi média elszomorítja a tiniket – ez valóban így lenne?
vous - 2015.08.08.
Vajon tényleg szomorúvá tesznek a közösségi oldalak?

Az tény, hogy a közösségi oldalak megjelenése nagyon nagy hatással volt az emberi kapcsolatokra. Már sokkal szívesebben beszélgetünk egymással a Facebookon, mint mondjuk egy kávézóban. Persze tisztelet a kivételnek, mert ez nem mindenkire igaz, de a többségre igen. Egész álló nap a telefonunkat bámuljuk, és tekergetjük a Facebook vagy épp az Instagram hírfolyamát, amelyikhez épp kedvünk van. 

Forrás:
Pixabay

De egy újabb kutatás bebizonyította, hogy a tinikre ez igen rossz hatással van, leginkább a mentális egészségükre és a jólétükre. A kutatásban 753 tini vett részt, és az eredmények szerint azoknál, akik két óránál többet időt töltöttek el a közösségi oldalak nézegetésével, mentális problémák léphettek fel. A mentális probléma ebből a szempontból jelenthet levertséget, bezárkózást, szomorúságot, de akár még öngyilkossági gondolatokat és magas szintű pszichés problémákat is. 

De nyugalom, mivel a kutatás nem volt nagy kiterjedésű, ezért nem lehet konkrét következtetéseket levonni belőle, viszont az igaz, hogy egyre több és több időt töltünk el a világhálón, ami a jövőre nézve nem túl biztató.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.