Egyéb kategória

Vajon tényleg szomorúvá tesznek a közösségi oldalak?

Egy új kutatás bebizonyította, hogy a közösségi média elszomorítja a tiniket – ez valóban így lenne?
vous - 2015.08.08.
Vajon tényleg szomorúvá tesznek a közösségi oldalak?

Az tény, hogy a közösségi oldalak megjelenése nagyon nagy hatással volt az emberi kapcsolatokra. Már sokkal szívesebben beszélgetünk egymással a Facebookon, mint mondjuk egy kávézóban. Persze tisztelet a kivételnek, mert ez nem mindenkire igaz, de a többségre igen. Egész álló nap a telefonunkat bámuljuk, és tekergetjük a Facebook vagy épp az Instagram hírfolyamát, amelyikhez épp kedvünk van. 

Forrás:
Pixabay

De egy újabb kutatás bebizonyította, hogy a tinikre ez igen rossz hatással van, leginkább a mentális egészségükre és a jólétükre. A kutatásban 753 tini vett részt, és az eredmények szerint azoknál, akik két óránál többet időt töltöttek el a közösségi oldalak nézegetésével, mentális problémák léphettek fel. A mentális probléma ebből a szempontból jelenthet levertséget, bezárkózást, szomorúságot, de akár még öngyilkossági gondolatokat és magas szintű pszichés problémákat is. 

De nyugalom, mivel a kutatás nem volt nagy kiterjedésű, ezért nem lehet konkrét következtetéseket levonni belőle, viszont az igaz, hogy egyre több és több időt töltünk el a világhálón, ami a jövőre nézve nem túl biztató.

Ajánlott cikkek