Egyéb kategória

A színes piñatatorta a legújabb őrület! – Meglepetés a szülinaposnak

Ha valami miatt sajnálnom kéne, hogy nem mexikói gyereknek születtem, akkor az a piñata (ejtsd pinyátá). Mekkora buli lehet már püfölni egy levegőben lógó, színes papírmasé figurát csukott szemmel, hogy utána rátok zúduljon minden finomság, amit magában rejt?!
vous - 2015.08.08.
A színes piñatatorta a legújabb őrület! – Meglepetés a szülinaposnak

Már az USA-ban is elterjedt partikellék a piñata, a gyerekek imádják, hiszen végre legális a rombolás, és akinél elszakad a papírszörny, azé minden. Na jó, a többiek is tarthatják a markukat, mindig mindenkinek jut bőven ajándék. Ez inspirálta Juliet Sears sztárcukrászt is arra, hogy piñatatortát készítsen, és azt emelje ki az összes többi receptje közül a most megjelenő Cakeology című könyvéből.

Juliet Sears saját bevallása szerint rajong Mexikóért, a piñatáért különösen, így nem volt kérdés, hogy ötvözze ezt a klassz mexikói mókát a tortákkal. Nem viccelek, a piñatatorta igazi meglepetésédesség, igaz, ütni nem kell, de ha felvágjátok, akkor csak úgy ömlik ki belőle mindenféle finomság: drazsé, cukorkák, csokigolyók, pillecukrok. A titka mindössze annyi, hogy üreges a belseje, amit megtöltenek elképzelés szerint bármilyen potyogós édességgel, és jó színesre díszítik.

Itt meg is nézhetitek, Juliet hogyan díszíti fel ezt a tortát: 

Itt pedig arra is fény derül, hogyan kerül bele annyi minden a torta belsejébe, ha esetleg otthon ti is kipróbálnátok!

Ha csináltok ilyet, képet küldjetek! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.