Egyéb kategória

Menő tinédzserek felvették a harcot a dress code ellen

Ismét új hashtag terjed a világhálón, amivel az amerikai fiatalok lépnek fel a szigorú öltözködési szabályokkal szemben. 
vous - 2015.08.10.
Menő tinédzserek felvették a harcot a dress code ellen

Bár augusztus van és még javában tart a nyár, de azért a tinik nem nagyon örülnek ennek a hónapnak. Nyilván a suli miatt, mivel vészesen közelegnek az utolsó napok, órák és máris itt lesz az év szerintem leggyűlöltebb napja, a szeptember elseje. Éppen ezért nem meglepő, hogy az utóbbi időben sok iskolával kapcsolatos posztot olvashatunk a közösségi oldalakon. 

Az amerikai fiatalok körében elterjedt viszont egy újabb trend is, pontosabban egy új hashtag, az  #IfAnythingSchoolTaughtMe. A szokásos „miért szólít fel mindig a tanár”, „miért veszik el a telefonomat” és „minek kell nekem matekot tanulnom” bejegyzések mellett a fiatalok az öltözködési szabályokat is eléggé nehezményezik. 

Forrás:
Pixabay

Leginkább a lányok, mivel ezek a szabályok őket korlátozzák a leginkább. Nem is csoda, hogy nem tűrik el. Miért is ne öltözzön úgy egy lány az iskolában, ahogy kedve tartja? Szeretik a divatot és szeretnek úgy öltözködni, ahogyan a kortársaik. De az iskolákban használatos egyenruhák nem igazán mondhatóak sem divatosnak, sem szépnek, sőt semmilyen pozitív jelzővel nem tudom illetni őket.

Reméljük, az iskolák észbe kapnak és engednek egy kicsit a szigorú szabályokból, különben csak tovább fog folytatódni a diákok elégedetlensége, aminek nem lesz jó vége. 
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.