Egyéb kategória

Feloldódsz a párodban, vagy tudod, hol kezdődsz mellette?

Hazautaztam egyszer egy hétre, egyedül. Feküdtem az ágyamban, és arra döbbentem rá, hogy nincs olyan gondolatom, ami rólam szólna. Csak a másik felemről jutott eszembe egy csomó minden. A régi Andi-gondolatok elhagytak engem. Vagy inkább én hagytam el őket. Én hűtlen.

vous - 2015.08.05.
Feloldódsz a párodban, vagy tudod, hol kezdődsz mellette?

Pedig volt egy szuper párkapcsolatom, amit imádtam. Tényleg. De azon kaptam magam, hogy nem tudom, hol vagyok én. Lassan már csak arról tudtam beszélni, hogy milyen voltam, mikor még egyedül voltam. Meg rólunk. Meg róla. Csak „mi” léteztünk, de ez olyan „mi” volt, amiben ő volt túlsúlyban. 

Nem azért, mert olyan volt, nem azért, mert elnyomott és kikényszerítette. Nem kérte sohasem. Bennem volt a hiba. Ő olyan volt, amilyen, dominánsabb, de megértő. Én is az voltam, de tele voltam béklyókkal: egy kis mártíromság, egy kis alacsony önbizalom, maximalizmus, na és a megfelelési kényszer!

Forrás:
istock

Cserekereskedelem alakult ki köztünk, amit ügyesen alakítgattam. Mindennapos meglepetések, különleges bánásmód, túlzott adakozás, csak hogy cserébe visszakapjak bármilyen jelet. Épeszű ember nem bírná idegekkel.

Azt gondoltam, ha nem adok sokkal többet, engem sosem fognak szeretni, mert nem hallok.

Rengeteg teraszon üldögélés, mélabús láblógatás és sírás kellett, míg rájöttem erre. Tudtam ám sajnálni magam, hogy mekkora hülye vagyok, de aztán elkezdtem kiépíteni mindent, újra. Új emberek, barátok, célok, a régi énem előhívása. Amit régen csináltam, újra kezdtem, és az Andi-gondolatok is visszajöttek. Lett saját terem, saját időtöltésem, saját véleményem. És a ,,mi”-ben is már egyforma arányban állunk.

Ti tudjátok, hol kezdődtök ti a párkapcsolatotokban?

Borítókép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.