Egyéb kategória

„Ha zuhanyzom, csak úgy tolonganak a jobbnál jobb ötletek!”

Néha a legfurcsább pillanatokban jut eszébe az embernek egy mentő ötlet, egy zseniális világmegváltó gondolat, vagy bármi, ami máskor készakarva sem akar kijönni a fejünkből. De mikor jön el a megmentő kreatív időszak? Megkérdeztem néhány ismerőst.
vous - 2015.07.29.
„Ha zuhanyzom, csak úgy tolonganak a jobbnál jobb ötletek!”

Döbbenet, de ma reggel vettem észre, hogy a szempilláim spirálozása és úgy általában a sminkelés közben pattannak ki a kobakomból a legspontánabbul a cikkötletek. Valahogyan akkor kavarog bennem a legtöbb gondolat, mikor egy centire bűvészkedem a tükörtől, és volt már olyan, hogy annyira a gondolataimba merültem, hogy estefelé vettem észre, hogy csak majdnem tökéletes a sminkem: a szempillám natúran repes.

Hallod, IMÁDOK zuhanyozni, olyan KIRÁLY ötleteim támadnak közben, hogy az valami ELKÉPESZTŐ!

Na, igen, ez az én párom. A reggeli zuhanyzás közben támadnak a legjobb ötletei, és isten ments, hogy megzavarjam a világmegváltó zuhé közben.

Én takarítás és mosogatás közben váltom meg a világot. Gyakran azon kapom magam, hogy végére értem a takarításnak, és megoldódtak a gondjaim. Mintha meg sem történt volna, és közben jó eszmecserét folytattam magammal, így hoztam össze például a gyereknek is egy tök jó kreatív bulit. Imádta!

Na igen, ezt átérzem, hiszen én is írtam róla, hogy a takarításnak bizony vannak jótékony hatásai!

Nekem a reggeli olyan, mintha tankolni vinném magam. Addig egyszerűen használhatatlan vagyok, csak rágom a szendvicsem, és közben ilyen szürreális gondolataim támadnak, amik végül tök jól sülnek el.

Kávézás közben tisztul ki leginkább a fejem. Teljesen mindegy, hogy reggel vagy délután, olyankor kicsit kikapcsolok, és beszélgetek magammal. Meg eszembe jut egy-két dolog, amire napközben nincs időm válaszokat keresni.

Nem tudom, feltűnt-e nektek, de ezek mind spontán tevékenységek. Olyanok, melyek során automatikusan tesztek-vesztek, nem kell külön energiát pazarolnotok arra, hogy a tányér elmosódjon, a smink elkészüljön. Ilyenkor az agy képes másra koncentrálni, és valószínűleg előhúzza a mélyből a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyeken amúgy már napok óta rágódunk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.