Trend

Melyik szemüvegkeret illik leginkább az arcotokhoz? Segítünk!

A szemüvegválasztás nem könnyű dolog egy ember életében. Hosszú időre választjuk, mindennap viseljük, és ráadásul drága mulatság is, így nem mindegy, hogy milyenre ruházunk be. Fontos, hogy olyan legyen, ami illik az arcformánkhoz, és amiben jól érezzük magunkat nap mint nap. Ebben segít most nektek a NORIE Team stylistja, Dóri, miközben mi, VOUS-lányok különböző kereteket mutatunk be!

vous - 2015.07.28.
Melyik szemüvegkeret illik leginkább az arcotokhoz? Segítünk!

Ahogy azt már korábban is írtuk, a napszemüveg-választás nem egyszerű dolog, de ami még nehezebb, az a keretvásárlás!
Hiába tetszik egy fazon, egy keret vagy egy szín, nem biztos, hogy azt ránk tervezték. Soha ne hangsúlyozzátok még jobban a kerettel az arcotok azon részét, ami már így is elég hangsúlyt kapott. Kifaggattam Dórit, a NORIE Team stylistját, hogy melyik arcformához milyen keret áll jól. Figyeljetek!

Kerek

A kerek arcú lányok számára az első és legfontosabb szabály, hogy kerüljék a kör alakú szemüvegeket. Mivel az arcuk kerek, így érdemes olyan keretek közül választani, amik nyújtják az arcot. Ilyenek lehetnek például a keskeny, téglalap alakú keretek. Továbbá érdemes kerülni a vastag keretes szemüvegeket, mert kerekebbnek mutathatják az arcot. 

Ovális

Az ovális arccal rendelkező emberek a legszerencsésebbek. Nekik szinte minden jól áll. Egy kerek szemüvegkerettel például lágyíthatjuk az arcvonásokat, míg egy szögletessel keménységet kölcsönözhetünk nekik. Egyvalamire azonban érdemes figyelni: nem szabad túl keskeny keretet választani, hiszen az tovább nyújthatja az arcot!

Forrás:
Pexels

Szív

A szív alakú arccal rendelkező lányoknak keskeny keretes szemüvegeket érdemes választaniuk, hiszen nem szabad, hogy a homlokot szélesítsék.

Szögletes

A szögletes arcformához fontos, hogy olyan keretet válasszatok, ami lágyítja a vonásokat. A kerek vagy ovális formájú kereteken kívül érdemes keret nélküli szemüveget is kipróbálni, az is lágyítja az arcformát.

Trapéz

A trapéz arcformánál érdemes az arc felső felét hangsúlyozni, ezért fontos, hogy olyat válasszatok, aminek széles a szára vagy a kerete. De a legjobb választás a felfelé szélesedő szemüveg lehet.

A keretek formája mellett fontos szerepe van a színeknek is. Érdemes odafigyelni, hogy milyen árnyalatot választotok! 

Világos bőr

A világos bőrű lányoknak érdemes megtalálniuk az arany középutat, ugyanis nem szabad sem túl világos, sem túl sötét keretet választaniuk. A túl világos szemüvegkeret beleolvad a világos bőrükbe, a sötét pedig kiemeli sápadtságukat. Érdemes a sötétbarna vagy a kék árnyalatai közül szemezgetni.

Sötét bőr

Aki sötét bőrrel van megáldva, nyugodtan válogathat mintás keretek közül, ha szereti a feltűnést. Emellett pedig a legtöbb szín jól áll nekik, például a sárga. 

Nyaka Dóri

A NORIE Team stylistja, Nyaka Dóri

Varrónő édesanya mellett, mióta az eszemet tudom, stylist szeretnék lenni. Főiskola után fél évig éltem Londonban, rájöttem, hogy nekem ezt kell csinálnom. 2014 eleje óta dolgozom stylistként. A Sanoma Média Akadémián sajátítottam el a szakma rejtelmeit, dolgoztam a Nők Lapjával, az angol Evolve magazinnal és a Dolly by Le Petit Tom Hungaryval. A NORIE Teamet és a Szépítőket erősítem stylistként, legjobban az átalakításokat szeretem.

Ajánlott cikkek