Világ

Különösen agresszív, ok nélkül támadó darázs képe terjed Facebookon – Mi az igazság?

Vajon tényleg ok nélkül is támadnak a darazsak? Még ha hozzájuk sem érünk? Most eloszlatom a tévhiteket!
vous - 2015.07.24.
Különösen agresszív, ok nélkül támadó darázs képe terjed Facebookon – Mi az igazság?

A hét elején egy olyan poszt kezdett el terjedni a Facebookon, ahol egy nő aggodalmát fejezte ki a német darazsak miatt, amelyek megtámadták az ismerőseit, akik a támadásnak köszönhetően az ügyeleten kötöttek ki. A nő azt írja, különösen agresszív fajtáról van szó, amely ok nélkül megy neki bárkinek, most pedig különösen veszélyesek, mert szomjasak.

De mi ebből az igazság?

Sokan azt gondolják, ha feléd száll egy darázs, nem szabad csapkodni meg hessegetni, mert akkor ideges lesz, és meg fog csípni. Pedig ez egy óriási tévedés. A darázs mindaddig nem támad, amíg a fészkét nem háborgatják. Erre amúgy a posztban is felhívják a figyelmet. Tényleg igaz, hogy egyedül senki ne álljon neki a darázsirtásnak, mindenképp hívjon szakembert.

Az viszont igaz, hogy a darazsak az édes dolgokat szeretik, ezért mindig megjelennek, ha mondjuk cukros üdítőt isztok vagy sütit esztek. Ilyenkor elég egy kicsit fejbe kólintani őket, és máris veszik az adást, megijednek, így odébbállnak – akarom mondani, -szállnak. Az édes illatok mellett az élénk színeket is kedvelik, éppen ezért inkább kerüljétek az ilyen színek viselését, legalábbis a kaptárak közelében.

Vigyázzatok az asztalon hagyott poharakkal is, mivel könnyen beleszállhatnak, ti pedig megihatjátok őket. Ha a toroknál csípnek meg, akkor a csípés gyorsan begyulladhat, összenyomhatja a légcsövet, és akár meg is fulladhattok. Nem gyerekjáték!

Mivel kezeljük a darázscsípést?

  • Borogassátok!
  • Szódabikarbónás vízzel kenjétek be!
  • Kezeljétek citromos vízzel vagy ecettel!
  • Kalcium, kalcium és kalcium
  • Allergia esetén azonnal irány az ügyelet!

Forrás: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.