Lélek

Kilencéves kislány vágatta le gyönyörű szőke a haját rákos barátja miatt

A kilencéves Libby anyukája elmondta, hogy lánya álma mindig is a Rapunzel-hosszúságú szőke hajkorona volt. De miután barátja, Aiden kemoterápiájának következményét végignézte, és látta, hogyan hullik ki a kisfiú haja, egy percig sem gondolkozott, és levágata hosszú fürtjeit a fiú miatt.
vous - 2015.07.24.
Kilencéves kislány vágatta le gyönyörű szőke a haját rákos barátja miatt

Az anyuka elmondása szerint Libby és Aiden régóta barátok, és egy párként emlegetik magukat. A kisfiú veserákban szenved, eddig három kemoterápiás kezelésen van túl. Bár Aiden nem akar parókát hordani, Libby mégis eladományozná haját. Erre van is lehetősége, hiszen ahogy nálunk, ott is van mód arra, hogy odaajándékozzák a hajukat parókakészítéshez fiúknak vagy lányoknak.

Ha ti is úgy döntenétek, esetleg levágatnátok a hajatokat, mielőtt kukába dobnátok a tincseket, vagy pénzért eladnátok, gondoljátok csak végig még egyszer! Miért ne adományoznátok oda a rászorulóknak azt, amire nektek már nincs szükségetek? Magyarországon több lehetőség is van arra, hogy rákos gyerekek emberi hajból készült parókáihoz ajánlhassátok fel a már nem kellő tincseiteket! Ilyen például a gyermekrak.hu is, ahol azért indítottak programot, hogy a beteg gyerekeknek ne műszálas parókát kelljen hordaniuk addig, amíg ki nem nő újra a saját hajuk.

Segítsetek ti is másokon, és csaljatok mosolyt a gyerekek arcára!

Ajánlott cikkek