Lélek

Evita Perón jól megmondta: „Én a saját magam nője vagyok!”

Evita Perón színésznő volt, majd Argentína első női politikusa lett, mikor hozzáment Juan Domingo Perón argentin elnökhöz. Harcolt a nők választójogáért, imádták és gyűlölték, beszédeivel elérte azt, hogy a politikába beleszűrődjenek az érzelmek. Törékeny testalkatával, felvállalt fényűző életmódjával beégette magát a 20. század nagy alakjai közé. 
vous - 2015.07.22.
Evita Perón jól megmondta: „Én a saját magam nője vagyok!”

Egy erős nő erős kisugárzással és erős kijelentésekkel

Evita Perón kétségkívül erősen megosztó személyiség volt. Az ő száját hagyta el ez a mondat is:

Én a saját magam nője vagyok!

Ez a kijelentés azért erősen mellbe vág, van ereje. Vajon milyen értelemben lehetünk saját magunk női? És ti mire gondoltok, ha ezt elolvassátok?

Kié vagytok?

Kinek sminkeltek? Kinek öltöztök? És kinek shoppingoltok? Meg lehet közelíteni így is, mert a nő már csak ilyen. Néha felkeltek, és úgy szépítkeztek a tükör előtt, hogy a randira gondoltok. Vagy a férfira, akit szerettek. Vagy az exetek mostani nőjére, akinél mindenképpen jobban kell ragyogni, hogy legalább ennyivel kevésbé fájjon.

Néha meg csak válogattok a ruhák között reggelente, csak azért, hogy tetsszetek magatoknak. Mert szép, ahogyan forog a szoknya, mert jó érzés az új haj. Mert attól vagytok teljesek és ízig-vérig nők, hogy felveszitek a kedvenc szexi ruhátokat. Mert jólesik.

Másé is vagytok?

És mennyire hagyjátok, hogy a más nője legyetek? Mennyire forogtok a más szavára, és mennyire döntötök a saját életetek fölött? Hagyjátok, hogy más irányítson? Tudjátok, mit akartok? Úgy éltek, ahogy akartok? Van véleményetek, akaratotok? Független egyéniség vagytok, akivel azért jól együtt lehet élni? 

A saját magatok női vagytok?

Címkék: #evita #idézet #nők
Ajánlott cikkek