Lélek

5 fő különbség a férfi és a női szerencsejátékosok között

A szerencsejáték hagyományosan a férfiak világa, ám egyre több nő merészkedik be erre az alapvetően férfiak által dominált területre. Vannak, akik még mindig férfias hobbiként gondolnak a szerencsejátékra, ám azt senki sem vitatja, hogy bárki élvezheti a szerencsejátékot.

vous - 2022.07.05.
5 fő különbség a férfi és a női szerencsejátékosok között

Valójában a nőket és a férfiakat ugyanaz a néhány ok vonzza a szerencsejátékhoz: pénz, szórakozás és a győzelem izgalma.

Ahogyan a nők belépnek a fogadások világába, bizonyos dolgokat egy kicsit másképp tesznek. Ezek a különbségek többnyire egyszerűen azért vannak, mert a nők másként vélekednek a költekezésről, illetve eltérő véleményük van a fogadásokról.

Íme az öt fő különbség a férfi és a női szerencsejátékosok között.

1. Különböző játékokat játszanak

A szerencsejátékok legnépszerűbb típusa a sportfogadás. Ha azonban sorra vesszük azokat a játéktípusokat, amelyeket a férfiak és a nők előnyben részesítenek, elkezdjük látni a különbségeket.

A legszembetűnőbb különbség az, hogy a férfiak és a nők általában különböző dolgokra fogadnak.

Általánosságban elmondható, hogy a nők nagyobb valószínűséggel választanak alacsony kockázatú játékokat, amelyek pusztán a szerencsén alapulnak. Ezzel szemben a férfiakat jobban vonzzák azok a játékok, ahol stratégiát használhatnak arra, hogy növeljék az esélyeiket (azaz a férfiak nagyobb valószínűséggel játszanak más ellenfelek ellen, ahol kiszámíthatják a pókerkezek erejét.)

Ezzel szemben a nők inkább a díler vagy osztó ellen játszanak. Egy másik különbség az, hogy a nők a kisebb, rögzített fogadásokat részesítik előnyben, míg a férfiak jobban érzik magukat a nem előre meghatározott fogadások terén.

Ha megértjük ezeket a háttérben fekvő preferenciákat, könnyen beláthatjuk, hogy a férfiak és a nők miért választják azokat a játékokat, amelyeket játszanak.

A férfiak túlnyomórészt a sportfogadást, a lóversenyt, a pókert vagy a kaszinós asztali játékokat részesítik előnyben.

Természetesen ezek csupán általános preferenciák.

Vannak nők, akik szeretnek blackjack játékot játszani, míg számos férfi játszik nyerőgépekkel. Más tényezők, például az életkor, a gazdasági státusz és a technológia szerepe a szerencsejátékban szintén befolyásolják azt, hogy ki melyik játékot választja.

Mindazonáltal ezek az általános preferenciák érdekes információkkal szolgálnak, különösen a szerencsejáték-szolgáltatók számára.

Az elkövetkező években a női szerencsejátékosok száma várhatóan tovább fog emelkedni. Ha majd egyre több nő csatlakozik ehhez a beszélgetéshez, remélhetőleg egyre jobb betekintést kapunk arról, hogy a nők miért döntenek úgy, hogy más játékokat játszanak, mint a férfiak.

Forrás:
Unsplash

2. Kevesebbet költenek

A nők általában minden körülmények között kevesebbet költenek és kevesebb kockázatot vállalnak fogadásaikra, például kisebb összeget helyeznek el ugyanarra a tétre, mint férfitársaik.

Nagyobb valószínűséggel választanak előre meghatározott fogadásokat, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy a pillanat hevében megemelik a tétet. A nőknél általában eleve kisebb az az összeg, amit hajlandóak lennének kockáztatni.

Az egyik ok, amiért a nők kisebb összegeket szeretnek kockáztatni, az az, hogy a nők általában pesszimistábbak a nyerési esélyeiket illetően.

A férfiak optimizmusa kéz a kézben jár azokkal a fogadástípusokkal, amelyeket tesznek – optimistábbak, mert úgy vélik, hogy jól kidolgozott stratégiát használhatnak a győzelmük biztosítására. A nők többnyire azt feltételezik, hogy a nyerési esélyek ellenük vannak.

3. Másképp reagálnak a győzelmekre és a veszteségekre

Az a mód, ahogyan a játékosok reagálnak győzelmeikre és veszteségeikre, az az egyetlen tényező, ahol a hagyományos nemi sztereotípiák általában igaznak bizonyulnak. A nők érzelmileg reagálnak, míg a férfiak általában agresszívabbak.

Amikor a nők jelentős veszteséget szenvednek, nagyobb valószínűséggel sírnak, sóhajtoznak, vagy az idegesség, illetve a szomorúság jeleit mutatják. Társadalmunkban a nők általában könnyebben fejezik ki az érzelmeiket, mint a férfiak – és valljuk be őszintén, ez inkább elfogadott a részükről -, ezért nem lephet meg minket az, ha a nők érzelmi kirohanást rendeznek egy kaszinóban.

Amikor a férfiakat éri nagy veszteség, hajlamosak agresszívvá válni, belerúgni az asztalba, vagy megütni a nyerőgépet. Még az sem kizárt, hogy elkezdenek kiabálni vagy tiszteletlenül bánni a dílerrel. A férfiak nagyobb valószínűséggel válnak Alfa-hímmé a gépük vagy a területük védelmében is.

Érdekes, hogy a férfiak agressziója akkor is megnyilvánul, amikor nagy összeget nyernek, de másképpen. Egy nagy győzelem után a férfiak megváltoztatják a fogadás módját, illetve emelik az összeget. Céljuk az, hogy még többet próbáljanak nyerni, és eközben stratégiáik is agresszívabbá válnak.

A nők nagyobb valószínűséggel veszik ki a nyereményüket egy nagy győzelem után. A női cinizmus a játék esélyeivel kapcsolatban azt is jelenti, hogy egy győzelmi sorozat során kevésbé valószínű, hogy növelni fogják fogadásaikat.

Forrás:
Unsplash

4. Különböző időpontokban játszanak

Mind a férfi, mind a női szerencsejátékosok általában ugyanabban a napszakban fogadnak. A különbség azonban nyilvánvalóvá válik, amikor elkezdjük figyelembe venni azokat a körülményeket, amelyek befolyásolják, hogy mikor, milyen gyakran és mennyi ideig játszanak.

A nők nagyobb valószínűséggel előbb elvégzik kötelezettségeiket és felelősségeiket, mielőtt időt szánnának a szerencsejátékra. Általában felelősnek érzik magukat az olyan dolgokért, mint a főzés és a takarítás, ezért nagyobb valószínűséggel gondoskodnak arról, hogy ezek a dolgok el legyenek végezve, mielőtt például bingózni kezdenének.

A nőknek általában gyakran van rövid szabadidejük, ezért ilyenkor inkább néhány gyors játékot játszanak a nap különböző szakaszaiban, ahelyett, hogy órákat áldoznának rá egyhuzamban.

Emiatt az online fogadás a nők kedvence, mert akkor játszhatnak, amikor akarnak, és addig, ameddig csak akarnak. A férfiak az online fogadásaik mellett szívesen ruccannak ki személyesen a kaszinóba vagy egy környékbeli pókerjátékra.

Érdekes megjegyezni, hogy a nők hajlamosak későbbi korban elkezdeni a szerencsejátékot. Általában a férfiak a húszas éveik elején vagy az egyetemi éveikben kezdenek el fogadásokat kötni. A nők viszont hajlamosak arra, hogy akkor kezdjenek szerencsejátékozni, ha kialakult az anyagi biztonság és a függetlenség érzése, ami általában a harmincas éveik környékére tehető.

Talán a legérdekesebb különbség az időzítésben az, amikor a nők nem játszanak. A férfiak a szerencsejátékot társadalmi eseménynek tekintik, ezért nem bánják, ha más társadalmi eseményekkel keverik azt.

A nők sokkal kevésbé valószínű, hogy más társadalmi funkciók során a játékra összpontosítanának. A férfiak nagyobb valószínűséggel tesznek online fogadásokat olyan tevékenységek során, mint a társasági összejövetelek, sőt, akár esküvők vagy temetések alatt is! A nők különleges alkalmakkor szinte kizárt, hogy ilyen tevékenységet folytatnának.

5. Online és személyes szerencsejáték

A nők túlnyomórészt személyes játékok helyett inkább online játszanak, különösen, amikor még kezdők.

Az online szerencsejáték elég rugalmas ahhoz, hogy bármilyen ütemezéssel működjön, és a nők jobban érzik magukat az online weboldalakon, mert kevésbé valószínű, hogy a többi játékos nyomást gyakorolna rájuk.

Az online szerencsejáték olyan névtelenséget kínál a nőknek, amelyet személyesen nem kaphatnak meg. Ez az anonimitás két fő okból létfontosságú: először is, a nők még mindig hajlamosak szégyellni magukat a szerencsejáték miatt, mivel ez nem egy széles körben elfogadott női hobbi a társadalmunkban.

Másodszor, a többi szereplő nem használhatja a nemet a nők megfélemlítésére. Azok a nők, akik online játszanak, játszhatnak anélkül, hogy bárki kigúnyolná őket, így jobban tudnak koncentrálni a játékra.

Amikor az online szerencsejátékról van szó, a nők általában olyan weboldalakat választanak, amelyekhez aztán lojálisak maradnak. Ahogy egyre jobban érzik magukat a játékban, általában egy vagy két szerencsejáték-oldalra összpontosítanak. Ezzel szemben a férfiak nagyobb valószínűséggel használnak egyszerre három-öt weboldalt.

A kaszinóhűség többnyire minden nem esetében azonos, ám érdekes megjegyezni, hogy a legtöbb kaszinó hűségprogram formájában extra előnyöket vagy szolgáltatásokat kínál azoknak, akiket "elit" tagoknak tartanak.

Ezek az elit tagok szinte kizárólag férfiak. Ezért a férfiakat nagyobb valószínűséggel győzi meg egy hűségprogram, mert rajtuk keresztül valószínűleg értékes jutalmakhoz jutnak. A hűségprogramok elit státusza általában a kaszinó eredményességén alapszik.

Mivel a férfiak általában nagyobb összegeket fogadnak és gyakrabban játszanak (különösen személyesen), nagyobb valószínűséggel érnek el gyorsabban magasabb szinteket.

Ahogy a társadalom folyamatosan változik és fejlődik, ezek a különbségek a férfi és női játékosok között tovább fognak változni.

Remélhetőleg a nők otthonosabbnak fogják érezni a személyes, élő játékot, és ahogy egyre több nő válik pénzügyileg sikeresebbé, hajlandóbbak lesznek magas kockázatú fogadásokat kötni.

Ahogyan a szerencsejáték egyre elfogadottabb női hobbivá válik, a nők egyre többet tanulnak és tanítják egymást. És ki tudja? Talán hamarosan egészen otthonosan fognak mozogni ezen az Alfa-hímek által dominált színtéren, és optimistábbak lesznek a nyerési esélyeiket illetően is!

Ajánlott cikkek