Világ

10 tipp, hogy kényelmesen repülhessetek

Kétféle ember létezik: aki kiélvezi a repülés minden percét, és aki egész végig azt várja, hogy végre leszálljon a gép. Hogy miért utálja valaki? Sírnak a gyerekek, nincs hely a lábnak, egyszerűen kényelmetlen. Most egykori pilóták, szakértők és sokat repülő emberek osztják meg veletek a tippjeiket, hogy hogyan utazhattok a legkényelmesebben.
vous - 2015.07.21.
10 tipp, hogy kényelmesen repülhessetek

Keljetek fel és járkáljatok

Nagyon fontos, hogy az utazás közben mozogjatok egy kicsit! Hogy miért? Kutatások kimutatták, hogy ha túl sokszor repültök, és közben csak egy helyben ültök, az szerepet játszhat a vérrögök képződésében.

Kerüljétek el a megfázást

Én mindig viszek magammal egy nagy sálat a repülésre leginkább azért, mert mindig fázok. De lehet takarónak vagy párnának is használni, szóval általában végig nálam van az úton.

– mondta Kati Santon, egy utazásszervező cég alkalmazottja a mashable.com-nak. De azért az sem árt, ha van nálatok egy kézi fertőtlenítő, hogy elkerüljétek a bacikat.

Ne fogyasszatok koffeint

Ne igyatok kávét és más koffeintartalmú italokat repülés előtt, főleg, ha éjszaka utaztok! Andy Abramson, aki több mint 200 napot utazik egy évben ezt így indokolta:

„Csak ébren tart és ingerlékenyebbé tesz titeket!”

Válasszatok jó helyet, hogy ne legyen légi betegségetek

Mikor jön a turbulencia, sajnos nem minden ülőhely egyenlő. Szakértők szerint a legjobb helyek a gép szárnyai körül vannak, és legközelebb a repülőgép súlypontjához, ahol minimálisra csökkenhet a turbulencia.

Foglaljatok olyan helyet, ahol elfér a lábatok

Egy felmérés megállapította, hogy a „repülés boldogságát” 60%-kal javítja, ha kényelmesen elfér a lábatok.

Igyatok sok folyadékot

A hidratálás minden! Mindig kérjetek gyümölcslét vagy vizet az utaskísérőktől, vagy ha lehet, vigyetek ti is magatokkal. A hidratálás a repülő szárazabb környezetében még fontosabb!

Üljetek úgy, hogy kilássatok

Ami sokkal jobbá tudja tenni az utazást, az a kilátás! Egy felmérésből kiderült, hogy a válaszadók negyedét boldogabbá teszi, ha az ablak mellett ülnek, és csodálhatják a nagyszerű kilátást.

Alvómaszk

Míg egy nagy fejhallgató segíthet kiszorítani a síró gyerek hangját, de a zavaró fényt nem enyhíti. Na ekkor jön képbe az alvómaszk!

Készüljetek fel az időeltolódásra

Repülés előtt mindig nézzetek utána, hogy mekkora lesz az időeltolódás. Már egy-két nappal előtte kezdjetek el a szerint az idő szerint enni, inni és aludni. Először furcsa lesz, de nagyon megkönnyítitek az „átszokást.”

Így rendeljetek, ha éhesek vagytok

Nem titok, hogy a legtöbb repülőn az étel… hát nem a legjobb. De van egy trükk arra, hogy legalább a kiszolgálást meggyorsítsátok – ne kérjetek húst. Henrik Kjellberg, a Hotwire.com költségvetési elnöke mindig vega ételt rendel, mert az hozzák ki legelőszőr és az ára is barátságosabb. Próbáljátok ki!
Ajánlott cikkek