Trend

Legyen hó! Ja, nem, inkább legyen Elza-sminketek!

Biztosan ti is láttátok már a Jégvarázst, ha nem, akkor sürgősen pótoljátok be! Ha pedig nem szeretnétek egyedül megnézni, akkor kérjetek kölcsön egy rokongyerkőcöt, szuper program lesz. A film után lefogadom, hogy énekelgetni fogjátok a főcímdalt. És ha már énekelgetés, akkor tegyétek ezt stílusosan, készítsetek magatoknak Elza-sminket!

vous - 2015.07.17.
Legyen hó! Ja, nem, inkább legyen Elza-sminketek!

Remélem, emlékeztek rá, hogy a sminkelést a szemekkel kezdjük, ahogy azt már korábban megírtam, azért, hogy a szem alatti rész makulátlan tiszta maradjon.

Kezdjük hát!

 • Keressetek otthon mindenféle lila és rózsaszín szemhéjpúdert!
 • Alapozzátok le a szemhéjat!
 • Készítsetek a külső szemzugba egy ceruzasatírt (ha nem tudjátok, hogyan kell, jelezzétek kommentben, készítünk legközelebb fázisképet erről is.)
 • Majd a mélyítőbe tegyetek egy buci, puha ecsettel barackszínt!
 • A külső szemzugba kenjetek lapos ecsettel padlizsánlilát, vagy ahhoz hasonlót!
 • A szem mozgó részére egy világosabb barackos rózsaszínt vigyetek fel, egészen a belső szemzugig. 

Forrás:
VOUS

Most egy trükk: amikor az egészet összesatírozzátok, a mélyítő vonalba is felkerül a lila, és ezt egészen behúzzátok a belső szemzugig. A szemöldökcsont alá én matt világos rózsaszínt használtam, hogy ne legyen az egész szemhéj túlzottan fényes.

Forrás:
VOUS
 • Az alsó szemhéjon tulajdonképpen lekövetitek a felsőt.
 • Ha ezzel megvagytok, akkor egy keskeny, ferdére vágott ecsettel az egészet bekeretezitek egy sötétebb, hozzá harmonizáló színnel. Én sötétkéket használtam.

Arra figyeljetek, hogy csak a pillatőben legyen éles, karakteres vonal, a felső vonalát halványítsátok el, akár egy fülpiszkáló segítségével.

 • Jöhet egy vékony alapozás, finom árnyékolás. Az orcákra, almácskákra halvány rózsaszínt vigyetek fel laza mozdulatokkal!
 • Az ajkakra természetes barackos/rózsás tónusú rúzst vagy szájfényt válasszatok!
 • Kevés fényes highlightert vigyetek fel az orrhátra, arccsontokra, homlok közepére, szemöldökcsont legmagasabb ívére, állra és orr alá!

Forrás:
VOUS

Ha elkészültetek, akkor indulhat az átszellemült éneklés: "legyen hóóó, legyen hóóó!".

Forrás:
VOUS

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.