Trend

Legyen hó! Ja, nem, inkább legyen Elza-sminketek!

Biztosan ti is láttátok már a Jégvarázst, ha nem, akkor sürgősen pótoljátok be! Ha pedig nem szeretnétek egyedül megnézni, akkor kérjetek kölcsön egy rokongyerkőcöt, szuper program lesz. A film után lefogadom, hogy énekelgetni fogjátok a főcímdalt. És ha már énekelgetés, akkor tegyétek ezt stílusosan, készítsetek magatoknak Elza-sminket!

vous - 2015.07.17.
Legyen hó! Ja, nem, inkább legyen Elza-sminketek!

Remélem, emlékeztek rá, hogy a sminkelést a szemekkel kezdjük, ahogy azt már korábban megírtam, azért, hogy a szem alatti rész makulátlan tiszta maradjon.

Kezdjük hát!

 • Keressetek otthon mindenféle lila és rózsaszín szemhéjpúdert!
 • Alapozzátok le a szemhéjat!
 • Készítsetek a külső szemzugba egy ceruzasatírt (ha nem tudjátok, hogyan kell, jelezzétek kommentben, készítünk legközelebb fázisképet erről is.)
 • Majd a mélyítőbe tegyetek egy buci, puha ecsettel barackszínt!
 • A külső szemzugba kenjetek lapos ecsettel padlizsánlilát, vagy ahhoz hasonlót!
 • A szem mozgó részére egy világosabb barackos rózsaszínt vigyetek fel, egészen a belső szemzugig. 

Forrás:
VOUS

Most egy trükk: amikor az egészet összesatírozzátok, a mélyítő vonalba is felkerül a lila, és ezt egészen behúzzátok a belső szemzugig. A szemöldökcsont alá én matt világos rózsaszínt használtam, hogy ne legyen az egész szemhéj túlzottan fényes.

Forrás:
VOUS
 • Az alsó szemhéjon tulajdonképpen lekövetitek a felsőt.
 • Ha ezzel megvagytok, akkor egy keskeny, ferdére vágott ecsettel az egészet bekeretezitek egy sötétebb, hozzá harmonizáló színnel. Én sötétkéket használtam.

Arra figyeljetek, hogy csak a pillatőben legyen éles, karakteres vonal, a felső vonalát halványítsátok el, akár egy fülpiszkáló segítségével.

 • Jöhet egy vékony alapozás, finom árnyékolás. Az orcákra, almácskákra halvány rózsaszínt vigyetek fel laza mozdulatokkal!
 • Az ajkakra természetes barackos/rózsás tónusú rúzst vagy szájfényt válasszatok!
 • Kevés fényes highlightert vigyetek fel az orrhátra, arccsontokra, homlok közepére, szemöldökcsont legmagasabb ívére, állra és orr alá!

Forrás:
VOUS

Ha elkészültetek, akkor indulhat az átszellemült éneklés: "legyen hóóó, legyen hóóó!".

Forrás:
VOUS

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: