Trend

Az megvan, ha túl sokat viselsz melltartót, annak köze van a mell megereszkedéséhez?

Csipkés, színes, mintás, pántos, pánt nélküli. Már olyan sokféle melltartó létezik, hogy majdnem elfelejtettük, miért nem szabad állandóan melltartóban járni-kelni.
vous - 2015.07.16.
Az megvan, ha túl sokat viselsz melltartót, annak köze van a mell megereszkedéséhez?

Az megvan, amikor egy hosszú nap után hazaérsz, leveszed a melltartód és legszívesebben a kukába dobnád, amiért olyan sok kényelmetlenséget okozott aznap? Mert nekem szinte minden napom ilyen. Bárhol kutatok, keresek, egyszerűen nem találom az igazit. Az egyik nyom, a másikban rossz a merevítő, túl ilyen vagy épp túl olyan. Lányok, anyukáinknak megint igaza volt: nem egészséges állandóan melltartót hordani.

Készítettek egy tanulmányt, amiben kutatók 15 évig vizsgáltak több mint 300 fiatal és középkorú nőt. Azt kutatták, hogy mennyiben befolyásolja egy nő mellének megereszkedését a melltartóviselés. És igen, bebizonyosodott, hogy azoknak, akik sokat hordtak melltartót, valóban jobban lógni kezdett a melle. És tudjátok, mi ebben a szörnyű? Hogy régebben, amikor bejött ez az egész “szexinek kell lenni és ezért melltartót kell hordani” dolog, ezeket a fehérneműket úgy adták el, hogy pont azért kell a melltartó, mert az majd megakadályozza a mellek megereszkedését.

Amellett, hogy ennek a testváltozásnak számos genetikai oka lehet és van is, a melltartók hatással vannak a mellszövetekre, amiknek pont az lenne a célja, hogy erősítsék és védjék a mellünket.

Ez persze nem azt jelenti, hogy soha nem lehet melltartót viselni, de ha tényleg semmi szükség rá és nem azért mentek a sarki közértbe, hogy szexizzetek az eladó fiúnak, akkor legalább ilyenkor élvezzétek ki a természet nyújtotta szabadság érzését. Mindenesetre azt ne felejtsétek, hogy sportoláshoz viszont igenis kötelező a melltartó, ami kellően a helyén tartja a melleket és védi a kötőszöveteket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.