Trend

Mi már tudjuk, melyik ismeretlen divattervező ihlette Klimt egyik leghíresebb festményét

Gustav Klimt festményeit több száz millió dollárért értékesítik. Ahogy minden festőnek, neki is kellett valami, amiből ihletett meríthetett zseniális műveihez.
vous - 2015.07.16.
Mi már tudjuk, melyik ismeretlen divattervező ihlette Klimt egyik leghíresebb festményét

Az osztrák festő a 19. század fordulója idején alkotott. Szimbolista festményeivel az osztrák szecessziós stílus ismert alakjává vált. De milyen tervező állhatott a mozaikruhát viselő nőkről készült alkotásai mögött? És vajon tényleg valódi ruhákról mintázta műveit? Igen!

A Gustav Klimt egyik leghíresebb festményén (Women in Gold) látható arany mozaikruhát Emilie Flöge tervezte. Munkáit javarészt a korai feminista mozgalom befolyásolta, amely praktikus és kényelmes viseletet nyújtott a nőknek. Emellett pedig Klimt bohém stílusa is megihlette.

.

És hogy még teljesebb legyen a történet, Emilie Louis Flöge kreációit 2015-ben Valentino álmodta meg újra, ami nagy sikert aratott a kifutókon.

További Gustav Klimt-remekművek:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
Világ
5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
vous - 2022.12.07.
Mostanában egyre inkább terjed a vitorlázás iránti érdeklődés a Balatonon. Sokan szeretnék kipróbálni, de ehhez nincs meg a megfelelő képesítésük ezért számukra a vitorlás bérlése lenne a megoldás. Ehhez azonban manapság már kapitányt is lehet bérelni így már megoldható a kirándulás. Arra is van lehetősége a vitorlázást kipróbálni akaróknak, hogy csak egy rövidebb két órás vitorlás bérlést próbáljanak ki, így kiderülhet valóban tetszik-e ez a sport. Természetesen van olyan lehetőség is, hogy egész napos 8 órás hajó és kapitány bérlést vegyen igénybe, sőt még a hajót is kiválaszthatják.

Otthon