Világ

Sokkoló videó – Ilyen érzés a gyereknek 10 perc a forró kocsiban

Légszomj, forróság, pánik – belegondoltatok már, milyen szörnyű lehet várakozni vagy bent ragadni egy forró autóban? Néhány embernek lehetősége volt rá, hogy kipróbálja, min mennek keresztül a zárt kocsiban felejtett gyerekek. Nézzétek meg, mi történt!
vous - 2015.07.15.
Sokkoló videó – Ilyen érzés a gyereknek 10 perc a forró kocsiban

Itt van a nyár közepe, tombol a forróság, így még jobban oda kell figyelnie a szülőknek arra, hogy soha ne hagyják a kocsiban a gyerekeiket. A Cars4You felmérése szerint legalább egy gyermek hal meg hőguta miatt minden héten, mert a forró autóban hagyták. Volt, akit csak néhány percre, de olyan is, akit egy egész napra felejtett ott az apukája, amíg ő dolgozott. De hogyan lehetséges ez? Ha most eltekintünk a feledékeny szülő elmebajától, az ok talán az, hogy sokszor nem is gondolnánk, mennyire fel tud melegedni egy autó. Ha kint csak 15 fok van, a parkoló kocsiban rövid idő alatt akár 30 fokra is emelkedhet a hőmérséklet – állítja az upworthy.com.

Pontosan ezért soha, de SOHA ne hagyjátok a parkolóban a gyereket! Akkor se, ha kint nincs olyan meleg, akkor se, ha elaludt, ha hisztizik, mert nem akar kiszállni, akkor se, ha csak két percre ugranátok be a boltba. Sosem lehettek biztosak abban, hogy a kocsiban biztonságban van!

Szóval mit tehetünk azért, hogy ez soha ne forduljon elő?

A legfontosabb, hogy megmutassuk az embereknek, milyen hőség lehet egy parkoló kocsiban. 100 dollárt ajánlottak fel annak, aki kibírja 10 percig egy zárt autóban. Nézzétek meg, meddig bírták!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.