Lélek

Nem is gondolnátok, mit kell tennetek, hogy jobb legyen a memóriátok

Előfordult már veletek olyan, hogy elfelejtettetek egy fontos dolgot, vagy otthon hagytatok valamit? Biztos, hiszen emberek vagyunk, hibázunk. De ahogy idősödünk a memória, az egészség egyre fontosabbá válik. És fontosabbá vált Michael Mosleynak is, aki utánajárt, hogyan lehetne ezen segíteni.
vous - 2015.07.14.
Nem is gondolnátok, mit kell tennetek, hogy jobb legyen a memóriátok

Harminc ember, három csoportban. Így indult a teszt. Mindegyik csapat három különböző feladatot kapott. Az első tíz embernek gyalogolni kellett nyolc héten keresztül, heti három órában, majd figyelni önmagukat, hogy mennyire javul a memóriájuk. Sok változást nem vettek észre. Élvezték ugyan a sétát, de ennyi. Legalább sportoltak egy kicsit.

A második csoporttal sudokut töltettek ki heti három órában. Azt gondolnátok, ez biztosan eléggé megmozgatja az agyat és segíti a memóriát, hát nem így van. Az eredmények alapján nem tapasztaltak olyan nagy fejlődést, mint amekkorára számítottak.

A harmadik csoport egy művészeti társaság volt. Nekik heti három órában egy meztelen férfit kellett lerajzolniuk. A legjobb eredményeket ők produkálták: ők élvezték leginkább a foglalkozásokat, sőt, a kötelező időn kívül is figyeltek egymásra. Egy új képességet fedeztek fel magukban, és úgy érezték, mind az agyukat, mind a testüket megmozgatják.

Ecseteket elő, és mindenre emlékezni fogtok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.