Lélek

Nem is gondolnátok, mit kell tennetek, hogy jobb legyen a memóriátok

Előfordult már veletek olyan, hogy elfelejtettetek egy fontos dolgot, vagy otthon hagytatok valamit? Biztos, hiszen emberek vagyunk, hibázunk. De ahogy idősödünk a memória, az egészség egyre fontosabbá válik. És fontosabbá vált Michael Mosleynak is, aki utánajárt, hogyan lehetne ezen segíteni.
vous - 2015.07.14.
Nem is gondolnátok, mit kell tennetek, hogy jobb legyen a memóriátok

Harminc ember, három csoportban. Így indult a teszt. Mindegyik csapat három különböző feladatot kapott. Az első tíz embernek gyalogolni kellett nyolc héten keresztül, heti három órában, majd figyelni önmagukat, hogy mennyire javul a memóriájuk. Sok változást nem vettek észre. Élvezték ugyan a sétát, de ennyi. Legalább sportoltak egy kicsit.

A második csoporttal sudokut töltettek ki heti három órában. Azt gondolnátok, ez biztosan eléggé megmozgatja az agyat és segíti a memóriát, hát nem így van. Az eredmények alapján nem tapasztaltak olyan nagy fejlődést, mint amekkorára számítottak.

A harmadik csoport egy művészeti társaság volt. Nekik heti három órában egy meztelen férfit kellett lerajzolniuk. A legjobb eredményeket ők produkálták: ők élvezték leginkább a foglalkozásokat, sőt, a kötelező időn kívül is figyeltek egymásra. Egy új képességet fedeztek fel magukban, és úgy érezték, mind az agyukat, mind a testüket megmozgatják.

Ecseteket elő, és mindenre emlékezni fogtok!

Ajánlott cikkek