Lélek

Le a jókislány szereppel!

Minden szülő törekszik arra, hogy „jó” gyereket neveljen, pedig nem olyan nagy baj az, ha néha rossz a csemete, és ezt már számos pszichológiai kutatás is alátámasztotta. Ennek ellenére még sokan küzdünk azzal, hogy a belénk nevelt „jó” elveket levetkőzzük magunkról. Hogy végre igazán önmagunk lehessünk.
vous - 2015.07.12.
Le a jókislány szereppel!

Megtépni Klárikát, aki csúfolt a fogaitok miatt

Na, igen. Azt hiszem, hetedikes voltam, amikor felpofoztam Klárikát, mert a céltáblája voltam. Érdekes, utána békén hagyott, sőt, még jóban is lettünk. A jó nem egyenlő azzal, hogy ne védjétek meg magatokat. Igenis nyissátok ki a szátokat! Pofozkodni persze nem kell, de álljatok ki magatokért ha kell, és igenis legyen véleményetek. A karakán nő szexi! Ha valami nem tetszik, miért kellene hallgatnotok és tűrnötök? Merjetek nemet mondani és kimondani, amit akartok! Ha cicaharc, akkor legyen cicaharc!

Tiltott dolgok, amiket megtesztek

A rosszkislányos dolgok nálam tinédzserkoromban kezdődtek, akkor már feszegettem a határaimat, kerestem a kihívásokat. Féltem a motortól, de tetszett is egyszerre, úgyhogy felültem rá, hogy kipipálhassam az akkori bakancslistámon ezt a sort is. De felnőttkorban is bőven akad olyan, amit a szülők elleneznek vagy éppen nagyon erőltetnek: vállalj gyereket, házasodj meg, ne tetováltass, ne motorozz, ne legyen borotvált hajad, ne siklóernyőzz. Mert miért ne? Tegyétek azt, ami jólesik, még ha a szüleiteknek nem is tetszik.

Buli, haverok, fanta

Az alkohol öl, butít, nyomorba dönt? Ha túlzásba viszitek, biztosan. De ez nem jelenti azt, hogy olykor ne lehetnének olyan emlékeitek, mikor kicsit túlpörögtök, idegennel csókolóztok, cigiztek és ég a táncparkett a lábatok alatt.

Leszakadni a szülőkről

Ne legyen lelkiismeret-furdalásotok, ha úgy érzitek, nem akartok hazamenni és egyedüllétre vágytok. Nyugodtan vonuljatok el, ha a szüleitek duzzognak, majd megbékülnek, mikor hazaértek.

Az életetek a ti kezetekben van!

Bármennyire is imádnak a szüleitek és fordítva, az életeteket ti irányítjátok, rajtatok múlik, milyen lesz. Ne hajtsatok fejet mindig, ha más munkára vágytok, ha váltani akartok, tegyétek meg!

Ezek a kislányok például már rájöttek, hogy jó rosszkislánynak lenni, nézzétek csak, hogyan törik össze a társadalom elvárásait, amit folyton beléjük sulykolnak:

Ti eléggé rosszak vagytok?

Ajánlott cikkek