Test

Egy sminkes megmutatta, milyen a tökéletes női arc

Kezeket fel, elkezdhetitek méricskélni az orrotokat, szájatokat, szemeteket! Előkerült ugyanis egy rajz az 1930-as évekből, amin egy sminkes nagyon részletesen bemutatta, milyen a hibátlan női arc.
vous - 2015.07.09.
Egy sminkes megmutatta, milyen a tökéletes női arc

Minden korszaknak megvannak a maga szépségideáljai, akik megtestesítik a tökéletes nőt. 1933-ban Sylvia Sydney volt a filmkészítők és fotósok múzsája, sőt egy akkori sminkes is úgy vélte, ő a leggyönyörűbb nő. A szakember annyira odavolt a színésznő vonásaiért, hogy kijelentette, az övé a tökéletes arc. Egy rajzon pedig pontról pontra leírta, milyen méretekkel kell rendelkeznie annak, akinek hibátlan a külseje. Íme:

  • Az arc hossza megegyezik három orrhosszal
  • A két szem közötti távolságnak egyszemnyinek kell lennie
  • Az alsó és felső ajkak ugyanolyan szélesek
  • Nem is kérdés, hogy a szemöldök legyen szimmetrikus, de pontosan az orr vonalától kell indulnia
  • A két szemhéj közti résnek ugyanannyinak kell lennie, mint a felső szemhéj és a szemöldök távolságának
  • Az arc szélessége két orrhossz

Persze azonnal lemértem magamnak, majd az eredmény után nagyon megnyugodtam, hogy már nem a ’30-as években élünk, és nem kell ilyen szigorú elvárásoknak megfelelni. Gyorsan össze is szedtem pár gyönyörű nőt, akik biztos nem tetszettek volna a sminkesnek.

Barbra Streisand

Uma Thurman

Cara Delevingne

Natalie Dormer

Helena Bonham Carter

Címkék: #arc #méret #szépség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.