Test

Egy sminkes megmutatta, milyen a tökéletes női arc

Kezeket fel, elkezdhetitek méricskélni az orrotokat, szájatokat, szemeteket! Előkerült ugyanis egy rajz az 1930-as évekből, amin egy sminkes nagyon részletesen bemutatta, milyen a hibátlan női arc.
vous - 2015.07.09.
Egy sminkes megmutatta, milyen a tökéletes női arc

Minden korszaknak megvannak a maga szépségideáljai, akik megtestesítik a tökéletes nőt. 1933-ban Sylvia Sydney volt a filmkészítők és fotósok múzsája, sőt egy akkori sminkes is úgy vélte, ő a leggyönyörűbb nő. A szakember annyira odavolt a színésznő vonásaiért, hogy kijelentette, az övé a tökéletes arc. Egy rajzon pedig pontról pontra leírta, milyen méretekkel kell rendelkeznie annak, akinek hibátlan a külseje. Íme:

  • Az arc hossza megegyezik három orrhosszal
  • A két szem közötti távolságnak egyszemnyinek kell lennie
  • Az alsó és felső ajkak ugyanolyan szélesek
  • Nem is kérdés, hogy a szemöldök legyen szimmetrikus, de pontosan az orr vonalától kell indulnia
  • A két szemhéj közti résnek ugyanannyinak kell lennie, mint a felső szemhéj és a szemöldök távolságának
  • Az arc szélessége két orrhossz

Persze azonnal lemértem magamnak, majd az eredmény után nagyon megnyugodtam, hogy már nem a ’30-as években élünk, és nem kell ilyen szigorú elvárásoknak megfelelni. Gyorsan össze is szedtem pár gyönyörű nőt, akik biztos nem tetszettek volna a sminkesnek.

Barbra Streisand

Uma Thurman

Cara Delevingne

Natalie Dormer

Helena Bonham Carter

Címkék: #arc #méret #szépség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.