Világ

Mennyire vesztek el a részletekben? Teszteljétek!

518 éve ezen a napon Vasco da Gama elindult a fűszerekben gazdag India felé. Heuréka! – kiabálta sok száz évvel korábban és valószínűleg nem ezen a napon Arkhimédész, aki a legenda szerint fürdés közben fedezte fel a felhajtóerőt. A kádból kiugorva, meztelenül rohant végig az utcán, hogy a királynak is elmesélje, megtalálta. A VOUS-n ezt a napot a heuréka-élménynek szenteljük, amely nélkül nehéz elképzelni az életet.

vous - 2015.07.08.
Mennyire vesztek el a részletekben? Teszteljétek!

Heuréka!-érzést mindenkinek

Az én nagyapám például imádta a rejtvényeket, elképesztő mennyiségű rejtvényújságot és rejtvénylexikont tárolt a konyhában, a raktárszobában, de azért volt egy stóc a heverő mellett is, ahol ebéd után szundított egyet. Sok időt töltöttem náluk, amikor még az összekötős rajzok, a képes feladványok jobban lekötöttek, mint a rádióhallgatás, mert annak mindig szólnia kellett.
A Találd meg a különbséget!-játékok voltak a kedvenceim. Igazi, Heuréka, megtaláltam!-érzés volt, amikor az összes különbséget felfedeztem a képek között. Voltak azért eléggé nehéz feladványok, úgyhogy néha csaltam is, és reméltem, hogy a nagyapám ezt nem veszi észre, mert akkor legközelebb nem állhatok mellette, ahogy húzza a kilincsen a színezett, égetett cukrot, amikből aztán elképesztő cukorrózsaszirmok születtek.

Hat különbséget rejtettünk el a kép két oldala között

Olgival, a VOUS egyik grafikusával hasonló heuréka-élményt kívánunk nektek is. Olyan három az egyben játékot alkotott, amely első körben klasszikus, Találd meg a különbséget!-játék. Na, nem az az egyszerű fajta, ez tényleg felnőtteknek szól, de nem lehetetlen, hogy mind a hatot megtaláljátok. Ha mégis, holnap hozzuk a megoldást.

Forrás:
Petrovits Olga

Ha letöltitek és kinyomtatjátok, szuper felnőttszínezőt kaptok. Ha pedig nagyobb gyerkőc van a családban, a képen elbújó állatokat kerestessétek meg közösen velük. Aztán induljon a családi színezés!

Jó szórakozást!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.