Intim

Úgy kell az öröm, mint egy falat kenyér

Talán senki sem csodálkozik azon, hogy jócskán benne a télben, a hosszú és sötét napokat megélve, az ünnepi és az év végi hajrában mindenki szomjazza az örömöt. Nincs napsütés, amely egy kicsit feldobná a hangulatot, a spontán összeröffenések is ritkulnak ebben az időszakban, hiszen mindenki rohan haza az otthona melegébe.
vous - 2024.01.16.
Úgy kell az öröm, mint egy falat kenyér

De akkor mégis honnét meríts örömet? Mi lesz az örömforrás? Mitől leszel boldog? Mi segít egyensúlyban tartani az életedet? Mi lesz a békés alvás és a szorongásmentes élet megalapozója? Meg fogsz lepődni, ha eláruljuk!

Szerezz örömet magadnak!

Persze most nem arra bátorítunk, hogy menj el shoppingolni, hanem hogy engedj a benned lakó szexmesternek! Dőlj hátra, és mondd ki hangosan: “Engedek a vágyaimnak, átadom magam a boldogságnak, ma este magamnak szerzek örömet.”

Valld be nyugodtan és legfőképpen őszintén saját magadnak: te is voltál már ilyen helyzetben. Amikor annyira kívánod a testi érintést, amikor annyira úgy érzed, hogy elepedsz egy orgazmusért, akkor miért is fognád vissza magad?!

Teljesen jogos és érthető, ha az ember néha magához nyúl, hiszen valld be, nem mindig áll a rendelkezésedre a te párod sem. Ilyenkor elég akár a kezed, akár egy klassz vibrátor vagy maszturbátor, és máris eljuthatsz az orgazmusig.

Mielőtt azonban azt hinnéd, hogy ez haszontalan és felesleges élvhajhászás, felhívjuk a figyelmedet az önkielégítés jótékony élettani hatásaira.

Hogyan fejti ki a hatását a maszturbálás?

Persze itt most nem magát az aktust feszegetjük, hiszen az mindenkinek a saját privát ügye. Sokkal inkább soroljuk fel tételesen, hogy milyen pozitív hatással bír többek között a mentális állapotodra is. 

  • Az önkielégítés végén orgazmus vár, amely olyan hormonkoktélt dob be a szervezetedbe, hogy esélyed sincs arra, hogy ne légy boldog. A dopamin, az oxytocin és a szerotonin bizony megteszi a hatását, és elönt a boldogság és az elégedettség érzete.
  • Ezzel együtt az oxytocinnak hála csökken a stressz-szint, valamint a szorongás is alábbhagy, így jobban át tudod élni az élvezetes pillanatokat.
  • Az előző folyományaként javul az alvásod minősége is, azaz pihentetőbb alvásban lesz részed éjszakánként.
  • Ennek eredményeképp javul a koncentrációs képességed is, vagyis nem fognak lépten-nyomon elkalandozni a gondolataid.
  • Annak köszönhetően, hogy megismered a saját testedet, javulni fog az önmagadról alkotott képed is, jobban fogod becsülni önmagadat, és ez bizony jó hatással lesz a szexuális életedre.

Amint láthatod, számtalan kedvező hatást soroltunk fel, amiért már csak megéri magadhoz nyúlni!

Ne szégyenkezz!

Bár a történelem során azt nevelték az emberekbe, hogy az önkielégítés bűnös dolog, szerencsére ma már egyre többen szeretgetik meg saját magukat – bűntudat nélkül!

És miért is kellene bűntudatot érezni, amikor éppen ennyi jót teszel magaddal?!

Ajánlott cikkek