Intim

Tények, amiket minden nőnek tudnia kell az önkielégítésről

Nem szeretem használni a maszturbálás szót. Szerintem nagyon hivatalos és a nők sem szeretik. Bár hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mit használnak az önkényeztetésre, mert ez a téma sem szokott túl sűrűn napirendre kerülni.
vous - 2016.04.08.
Tények, amiket minden nőnek tudnia kell az önkielégítésről

Sokan még mindig elítélendő dolognak tartják az önkielégítést. Sőt, gyakran a szülők is megszégyenítik a gyerekeket, ha matatáson kapják őket, ami kihatással lehet a későbbi szexuális életükre. Erről és a gyerekkori maszturbálásról bővebben olvashattok Tini cikkében.

Most áttérve a nőkre, náluk nagyobb tabu az önkényeztetés eme műfaja. Mert míg a pasik szinte versenyt űznek az efféle tevékenységekből, a nők nem annyira csevegtek ilyenekről egymással tinédzserkorukban, így eredendően jobban bennük van a gátlás a téma irányába. Én azért úgy gondolom, van némi igazság abban, hogy aki tagadja, hogy csinálja, az hazudik.

Nem is baj egyébként, és a Popsugar cikke is ezt támasztja alá. A rendszeres önkielégítés pozitívan hat a női önképre, önbizalmat ad, jobban megismerteti a testeteket önmagatokkal. Ráadásul statisztikák szerint azon nők szexuális élete sokkal kiegyensúlyozottabb, akik korán kezdték megismerni a testüket, mint azoké, akik nem fedezték fel idejekorán a puncijukat.

Minél idősebbek vagytok, annál fontosabb, hogy csináljátok

Mégpedig annál az egyszerű oknál fogva, hogy a maszturbálás fitten tartja a medence körüli izmokat, szöveteket, jó stresszoldó módszer, és a hormonszintet – ami idővel csökken – tovább szinten tartja. Valamint a hüvelyetek nedvessége is sokkal tovább lesz megfelelő állapotban.

Maszturbáljatok minél többet!

Kicsit úgy kell felfogni, mint a sportot. Időt és sort kell rá keríteni, mert ha elhanyagoljátok, kevésbé éreztek majd késztetést rá. A fent említett cikk szerint heti 2-3 alkalommal ideális elvonulni önmagunkkal a hálószobába, hogy megtapasztaljuk az előnyeit.

Forrás:
pexels

Ne szégyelljétek, ha pornóra csináljátok!

Ez ugyanis teljesen normális, csak szintén tabu. A legtöbb nő nem szocializálódott pornófogyasztóként, pedig a titok abban rejlik, hogy megtaláljátok a nektek tetsző műfajt, ezáltal pedig a saját vágyaitokkal is tisztába jöttök, ami a párkapcsolatotokba is több szikrát vihet.

Ne féljetek szexuális játékokat bevetni!

Egyrészt így többféle orgazmust is átélhettek, kitapasztalhatjátok, mi a jó nektek, párosban pedig a kommunikációtok is javul, és a kreativitásotoknak tényleg csak az állíthat határt, hogy ti meddig vagytok hajlandóak elmenni, mi az, ami jólesik nektek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.