Intim

Tények, amiket minden nőnek tudnia kell az önkielégítésről

Nem szeretem használni a maszturbálás szót. Szerintem nagyon hivatalos és a nők sem szeretik. Bár hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mit használnak az önkényeztetésre, mert ez a téma sem szokott túl sűrűn napirendre kerülni.
vous - 2016.04.08.
Tények, amiket minden nőnek tudnia kell az önkielégítésről

Sokan még mindig elítélendő dolognak tartják az önkielégítést. Sőt, gyakran a szülők is megszégyenítik a gyerekeket, ha matatáson kapják őket, ami kihatással lehet a későbbi szexuális életükre. Erről és a gyerekkori maszturbálásról bővebben olvashattok Tini cikkében.

Most áttérve a nőkre, náluk nagyobb tabu az önkényeztetés eme műfaja. Mert míg a pasik szinte versenyt űznek az efféle tevékenységekből, a nők nem annyira csevegtek ilyenekről egymással tinédzserkorukban, így eredendően jobban bennük van a gátlás a téma irányába. Én azért úgy gondolom, van némi igazság abban, hogy aki tagadja, hogy csinálja, az hazudik.

Nem is baj egyébként, és a Popsugar cikke is ezt támasztja alá. A rendszeres önkielégítés pozitívan hat a női önképre, önbizalmat ad, jobban megismerteti a testeteket önmagatokkal. Ráadásul statisztikák szerint azon nők szexuális élete sokkal kiegyensúlyozottabb, akik korán kezdték megismerni a testüket, mint azoké, akik nem fedezték fel idejekorán a puncijukat.

Minél idősebbek vagytok, annál fontosabb, hogy csináljátok

Mégpedig annál az egyszerű oknál fogva, hogy a maszturbálás fitten tartja a medence körüli izmokat, szöveteket, jó stresszoldó módszer, és a hormonszintet – ami idővel csökken – tovább szinten tartja. Valamint a hüvelyetek nedvessége is sokkal tovább lesz megfelelő állapotban.

Maszturbáljatok minél többet!

Kicsit úgy kell felfogni, mint a sportot. Időt és sort kell rá keríteni, mert ha elhanyagoljátok, kevésbé éreztek majd késztetést rá. A fent említett cikk szerint heti 2-3 alkalommal ideális elvonulni önmagunkkal a hálószobába, hogy megtapasztaljuk az előnyeit.

Forrás:
pexels

Ne szégyelljétek, ha pornóra csináljátok!

Ez ugyanis teljesen normális, csak szintén tabu. A legtöbb nő nem szocializálódott pornófogyasztóként, pedig a titok abban rejlik, hogy megtaláljátok a nektek tetsző műfajt, ezáltal pedig a saját vágyaitokkal is tisztába jöttök, ami a párkapcsolatotokba is több szikrát vihet.

Ne féljetek szexuális játékokat bevetni!

Egyrészt így többféle orgazmust is átélhettek, kitapasztalhatjátok, mi a jó nektek, párosban pedig a kommunikációtok is javul, és a kreativitásotoknak tényleg csak az állíthat határt, hogy ti meddig vagytok hajlandóak elmenni, mi az, ami jólesik nektek.

Ajánlott cikkek