Egyéb kategória

Tudatos hírfogyasztás: kövesd a friss híreket egyetlen szolgáltatás segítségével!

Elcsépelt megállapítás, de roppant igaz, hogy az elmúlt tíz-húsz-harminc évben az élet rendkívüli módon felgyorsult. Másodpercenként ömlenek felénk az ingerek: csipog a telefon, csenget a postás, jelez az okosóra, sípol a háztartási gép, özönlenek laptopunkra az e-mailek, és közben még nyolcan hívnak is minket.
vous - 2023.09.15.
Tudatos hírfogyasztás: kövesd a friss híreket egyetlen szolgáltatás segítségével!

Nem csoda hát, ha telítődik az ember agya, ami persze a hatékonyság rovására fog menni, vagyis ha nem kezdünk ezzel a jelenséggel valamit, akkor sérülnek az emberi kapcsolataink, romlani fog a teljesítményünk, sőt, akár az egészségünk rovására is mehet az állandó rohanás, a stressz és a készenlét. Persze ahogy minden másra, úgy erre is van megoldás, mai cikkünkben ezt járjuk körbe!

Tudatos hírfogyasztás

Attól persze, hogy lassítunk, nem kell kimaradnunk a világ dolgaiból, sőt! A lassú élet nem egyenlő a tudatlansággal, épp ellenkezőleg. A tudatos hírfogyasztás nagyon menő, és könnyen megvalósítható a Hírek Ma friss híreivel

Ez a portál ugyanis a legfontosabb híreket szemlézi és gyűjti össze, így nem kell azzal fáradnunk, hogy több neves híroldalt átbogarásszunk, kikutatva a legfontosabb, akár minket is érintő híreket.

Elég csupán egy oldalt megnyitni, és máris látunk minden fontos történést, legyen szó akár bel-, akár külpolitikáról, sportról, tudományról, egészségről, kultúráról vagy épp gazdaságról.

Lassú élet: lassú étel, lassú utazás…

A tudatosság egyik másik fő eleme nem meglepő módon a lassítás. Az életünk minden területén tehetünk azért, hogy lassabbak legyünk. Ha így teszünk, akkor garantáltan jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben! Mutatjuk is, hogyan nyomhatunk rá egy kicsit a fékpedálra!

  • A fő titka, hogy megtanuljunk nemet mondani – a túlfogyasztásra, a túl sok ingerre, a túl sok programra, a túl gyors eseményekre.
  • Lassítunk, ha nem megyünk egyfolytában vásárolni, ha a régi bútorokat felújítjuk, ha szánunk időt arra, hogy turkálóban szerezzük be a ruhadarabokat, és ha odafigyelünk arra, hogy gazdaságosan bánjunk az energiával.
  • Lassítunk, ha tudatosan a jelent próbáljuk megélni – akár mindfulness segítségével is. 
  • Lassítunk, ha autó helyett tömegközlekedünk vagy bringázunk.
  • Lassítunk, ha magunk termesztünk zöldséget vagy fűszernövényeket, akár egy kis konyhakertben, akár egy balkonládában.
  • Lassítunk, ha este nem ingereket hajkurászunk, hanem leülünk olvasni, horgolni, kötni, puzzle-t kirakni vagy épp társasozni.

Ahogy láthatjuk, számtalan módja van annak, hogy letegyük magunkról a rohanás terhét, csak neki kell állnunk a változtatásnak!

Vegyük kezünkbe a saját sorsunkat!

Két választásunk van: vagy megadjuk magunkat a ránk zúduló ingereknek, és feltett kézzel hagyjuk, hogy atomjainkra szaggasson a ránk zúduló információáradat, vagy megálljt parancsolunk, és tudatosan kezdjük kezelni és szabályozni a minket érő ingereket. Ebbe beletartozik a közösségi média használatának a korlátozása is, valamint a célzott hírolvasás a Hírek Ma portáljának hathatós segítségével!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.