Egyéb kategória

Szakmunkás bizonyítvánnyal itt tudunk elhelyezkedni Miskolcon

Legyen szó akár középfokú végzettségről, akár a régi OKJ rendszerben szerzett képesítésről vagy éppen az új képzési rendszerben szerzett oklevélről, bőven akad munkahely, ahol elhelyezkedhetünk a végzettségünknek megfelelően.
vous - 2023.07.18.
Szakmunkás bizonyítvánnyal itt tudunk elhelyezkedni Miskolcon

Szabó, varró

A legnépszerűbb szakmunkás állások megtalálhatók a Miskolcállás oldalán, elég csak a linkre kattintani: Visit website. Klasszikus szakmunkának számít a szabó-varró munkakör. Sokszor keresnek a cégek főállásba gyakorlattal rendelkező varrónőket, akik a vállalat profiljának számító férfi és női konfekció gyártásába besegítenek.

A szabó-varrónőnek feladata a megkapott szövetekből a szabásminta alapján kiszabni a megfelelő méretű anyagokat és szintén a minta alapján készre varrni azt. A termék függ a cég profiljától, a cél lehet akár női kosztümök és férfi öltönyök készítése is.

Gépkezelő

A gépkezeléshez kell a műszaki véna és legalább középfokú szakmai bizonyítvány, ilyen például a gépkezelő-programozó. Egy műszaki cikkek előállításával foglalkozó gyár gépkezelő munkakörbe kereshet alkalmazottakat. Feladatuk lesz a gépek beállítása, tárazása és a szerszámcserék elvégzése. A szakirányú végzettség mellett elvárás a magabiztos mérési ismeret és a műszaki rajz olvasásának készsége. 

Sok helyen keresnek önállóan dolgozni tudó, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező új munkavállalókat. Szakirányú műszaki vagy technikusi végzettség megléte fontos, előnyt jelent, ha van CNC-forgácsoló bizonyítványunk. Ebben az esetben is műszaki rajz alapján kell dolgozni, a gépeket beállítani és a munkadarabokat elkészíteni. 

Cukrász

A cukrász szakmát talán nem is kell bemutatni. Ők azok, akik finomabbnál finomabb, minden érzékszervre kiható különlegességeket készítenek. A szakirányú végzettséggel elsősorban cukrászdákban lehet elhelyezkedni, de mára már több bisztró, bár is alkalmaz cukrászokat. A gyártás folyamatos, általánosan elmondható, hogy korán kezdődik a munkaidő. Ezt figyelembe kell venni és szükség esetén biztosítani az üzembe való eljutást.

Fodrász

A fodrászok teszik rendbe az elszabadult loknikat, nyírják rövidre a hosszú hajat. Vállalkozóként és alkalmazottként is el lehet helyezkedni ebben az üzletágban. Alkalmazotti munkaviszonyban keresnek általában új munkatársakat. Feladatuk lesz az érkező vendégek fogadása és a kért frizura elkészítése, amelybe beletartozik a mosás, vágás, szárítás is. A fodrászok általában rugalmas munkaidőben dolgoznak, nagyon gyakori, hogy esténként, hiszen sok kliens ekkor ér rá. 

A fenti felsorolással, amelyben férfi és női munkák egyaránt helyet kaptak, az volt a célunk, hogy egyrészt rávilágítsunk arra, hogy mindkét nem számára vannak olyan állások, amelyeknél szükség van a szaktudásra, másrészt, ha valamelyik szakma felkeltette az érdeklődésünket, bármikor lehetőség van beiratkozni egy iskolába és megszerezni a szükséges papírokat a munkába álláshoz.

Ajánlott cikkek