Egyéb kategória

Mit posztolna Monroe? Mi lenne Léda családi állapota? – Történelmi szakítások Facebookon

A „mi lett volna, ha...” gondolatoknak általában nem sok értelmük van, de szerezhetnek egy-két kellemes vagy vicces percet. Elképzeltem, milyen lenne, ha mondjuk évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt van Facebook. Mit jelölt volna be Marilyn Monroe vagy Léda A Nagy Szakítás után?
vous - 2015.07.04.
Mit posztolna Monroe? Mi lenne Léda családi állapota? – Történelmi szakítások Facebookon

Léda: házas volt, maradhat?

Párizsban lobbant fel a láng Ady és Léda között. A nő házassága alibi volt, ezért szinte zavartalanul élhettek hárman (!) egy házban. Léda Facebookján az állna, hogy házas. A költő minden bizonnyal a viharos szerelem miatt a bonyolult kapcsolatban és kapcsolatban státuszokat váltogatta volna – mondjuk havonta.

Monroe-t a volt férj kommentelné

Marilyn Monroe és Kennedy közül Monroe lenne az, aki időről időre váltogatná a státuszát Facebookon. Hol kapcsolatban, hol bonyolult kapcsolatban. Természetesen mindenféle partnermegjelölés nélkül. A legjobban Arthur Miller kommentelgetne, hogy mégis kivel kavar a volt felesége. Kennedy Facebookján viszont bebetonozva állna, hogy házas. A politikai karrier (és persze a felesége) nem engedné, hogy esetenként mást jelöljön meg az elnök. Természetesen ezt Monroe nem lájkolná.

VIII. Henrik: eljegyezte, házas, elvált, megint házas, özvegy

VIII. Henrik „feleségfogyasztása” nem maradhat ki a sorból. Az 1510-es évektől kezdve egészen az 1550-es évekig igen változatos képet mutatna Henrik kapcsolati státusza. Kezdené a házassal, mert hát mindenkit szeretne elvenni, ezt sosem titkolta, miért tenne másképp Facebookon? Ekkor jönne egy elvált státusz, amit egy házas követne, majd egy özvegy. Hm, már ez is kicsit gyors nem? Főleg, hogy valószínűleg mindenkinél előbb jelölné meg, hogy özvegy… Kétszer lenne még házas és elvált is. Majd jönne az újabb hidegzuhany: özvegy. Ezek után ki az, aki hozzámenne? Pedig még egyszer volt házas…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.