Egyéb kategória

VOUS-kísérlet: megmutatom, milyen ereje van a pozitív gondolatoknak

A kimondott szavaknak ereje van. Közhely – gondolhatod. De megdöbbentően igaz – mondom én. Nagyon vigyázni kell azzal, hogy mit mondtok egymásnak, de mi a helyzet egy virággal? Vajon egy növénynél is számít, ha szép szavakat, pozitív mondatokat mondasz neki? Kipróbáltam.
vous - 2015.06.28.
VOUS-kísérlet: megmutatom, milyen ereje van a pozitív gondolatoknak

Nagyon érdekes kísérletet folytattam a múlt héten. Elgondolkoztam azon, mi történik akkor, ha egy cuki rózsaszín virágnak kedves szavakat mondok, egy másik ugyanolyannak viszont csupa negatív dolgot suttogok. Az eredmény megdöbbentő!

A növényeket egymás mellett nevelgettem és egyformán adtam nekik vizet. No, meg szavakat is kaptak. Fogtam egy post-itet, és az egyikre pozitív, a másikra negatív szavakat írtam. Ahogy írtam a negatívat, nagyon rossz érzés fogott el, nem akartam bántani szegény növényt, de hát a cikkírás olykor áldozatokkal jár…

A post-it-ragasztáson túl és az öntözésen innen még egy dolgot bevetettem. Lehet, hogy mókásan hangzik, de mindkét növénnyel úgy bántam, ahogy a “szerepéhez” illet. Tehát a “pozitív” virágot forgatgattam, többször néztem rá, hogy a kis bimbókkal mi történik, míg a másikkal semmit nem csináltam (az alapdolgokon kívül). Először fel sem tűnt, de az ötödik napon, mikor egymás mellé tettem őket, hopp, mit láttam?!

A “negatív” növénynek megsárgultak a levelei és szomorú lett az a néhány friss bimbója, ami volt neki, míg a boldog növénykének szépek maradtak a kis virágai, és a levele sem sárgult meg.

Na, ezek után mondja valaki, hogy a szavaknak nincs ereje!

Próbáljátok ki ti is! Várjuk a képeket üzenetben a Facebook-oldalunkon.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.