Egyéb kategória

Mi a filmcsillagneved? Az első két szó, amit meglátsz, megmutatja

Vivian Mary Hartley, Greta Louisa Gustafsson, Lucille Fay LeSueur, Norma Jean, Audrey Kathleen Ruston, Julia Elizabeth Wells, Betty Joan Perske vagy Virginia Katherine McMath neve valószínűleg nem mond sokat, pedig ők aztán igazán híresek. Csak nem ezzel a névvel.

vous - 2015.06.20.
Mi a filmcsillagneved? Az első két szó, amit meglátsz, megmutatja

Hollywoodban bevett szokás, hogy a leendő sztárok nevet változtatnak a karrierjük elején azért, mert:

  • nem szeretik a nevüket
  • túl bonyolult kiejteni azt
  • túl hosszú
  • nem elég szexi
  • vagy mert a színészek szakszervezete (SAG) nem engedi őket a születési nevükkel bejegyezni, mivel olyan ember már befutott a szakmában. Azért két Michael Douglas nem kifejezetten eladható, ezért lett a később érkezőből Michael Keaton.

Új nevet választani valószínűleg nem a legkönnyebb, ezért a segítségetekre leszünk: az első két szó, amit meglátsz, lesz a filmcsillagneved. Hogy tetszik?

Ha még mindig töritek a fejeteket, elárulom: Vivian Mary Hartley Vivian Leigh-ként, Greta Louisa Gustafsson Greta Garbóként futott be. Virginia Katherine McMath is lecserélte a nevét Ginger Rogersre, Betty Joan Perske Lauren Bacallként lett a mozi egyik halhatatlan istennője. Lucille Fay LeSueur hollywoodi neve Joan Crawford lett, Julia Elizabeth Wells Julie Andrewsként futott be, Audrey Kathleen Ruston a Hepburn utónévvel vált sztárrá. Norma Jean pedig Marilyn Monroe-ként lett a mozi csillaga.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.