Lélek

Mi a baj velem? Három év után sem tudok túllépni az exemen!

Ahogy a világ körülöttünk folyamatosan változik, úgy változnak a kapcsolataink is. Van, amikor könnyen továbblépünk egy régi kapcsolaton, de vannak helyzetek, amikor ez nem ilyen egyszerű. Három hosszú év után még mindig nem sikerült túllépnem az exem emlékén. Vajon sikerülni fog valaha?
vous - 2023.11.08.
Mi a baj velem? Három év után sem tudok túllépni az exemen!

Emlékszem az első napra, amikor találkoztunk. Rügyeztek a fák, csicseregtek a madarak, a hosszú tél után éledezett a természet. A Margitszigeten sétáltunk, fagyiztunk, beszélgettünk. Tökéletes randi volt. Nem létezett külvilág, minden arról szólt, hogy ketten vagyunk, már akkor éreztem, hogy vele akarom leélni az életem. De három évvel ezelőtt az álmok és a tervek darabokra hullottak. A kapcsolatunkkal együtt én is tönkrementem. Az utolsó szavak, amiket váltottunk, olyan fájdalmasak voltak, hogy úgy éreztem, nem fogom túlélni.

Sokan mondták, hogy csak idő kérdése, és majd eljön az a pillanat, amikor az emlékek elhalványulnak. Nálam valami hibásan működhet, mert az idő múlása ellenére az emlékek velem maradtak és kínoznak nap mint nap. Eszembe jut egy illatról, egy dalról, egy helyszínről, ha a nevét hallom összeszorul a gyomrom, ha pedig megtalálok egy régi közös képünket, könny szökik a szemembe. Gyakran eljátszom a gondolattal: „Mi lett volna, ha…?” Ha a dolgok másképp alakultak volna, talán még mindig együtt lennénk…

Forrás: Canva

Megpróbáltam mindenféle módszert: terápiát, új hobbit, még egy új kapcsolatot is. De mindez csak átmeneti enyhülést hozott. Kétségbeesést, fájdalmat és magányt érzek, miközben folyamatosan próbálom megtalálni a kiutat ebből az állapotból.

Ez a harc nem csak az én küzdelmem. Sokan vagyunk, akik ugyanezzel a problémával küzdenek, anélkül, hogy tudnák, miért épp nekik nem sikerül maguk mögött hagyni a múltat. Az ilyen érzésekkel való megbirkózás sosem könnyű, és gyakran magányos út. De én is hiszek abban, hogy mindez része az emberi tapasztalatnak. Az érzelmek kusza hálójában eltévedni nem kudarc, hanem egy másfajta tanulás és növekedés lehetősége.

Az exemmel kapcsolatos érzéseim egy olyan része lettek az életemnek, amelyet talán sosem tudok teljesen eltörölni, de remélem, az idő megtanítja nekem, hogyan éljek együtt velük és haladjak tovább. Az emlékeink maradnak, de én is maradok, és bízom benne, egy nap megtanulok úgy élni, hogy ne az emlékek irányítsák az életem.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.