Egyéb kategória

Amit még mindig nem tudunk a Harry Potterről!

Vajon mindent tudunk már varázsvilágunk kedvenc szereplőiről? Na, ugye, hogy nem!
vous - 2015.06.29.
Amit még mindig nem tudunk a Harry Potterről!

Hiába gondoljátok úgy, hogy Harry Potter világának minden egyes mozzanatát ismeritek, vannak olyan kérdések, amik mindmáig megválaszolatlanok maradtak. Összeszedtem nektek a legérdekesebbeket, amik a ti fejetekben is biztos megfordultak már.

  • Mi történt Harry nagyszüleivel? Azt tudjuk ugyan, hogy apjának a szülei nagyon öregek voltak, de mi történhetett az édesanya szüleivel?
  • Van bárki más, aki tisztában lett volna a házimanók jogaival Hermionen kívül? (Én kétlem…)
  • Vajon a baziliszkusz szintén kővé válik, ha meglátja magát a tükörben? 
  • Ha a baglyok minden helyre eltalálnak, amikor levelet kell szállítaniuk, akkor Voldemort miért nem baglyokkal próbálta megtalálni az ellenségeit?
  • A boák nem tudnak pislogni, akkor mégis, hogyan tudott az első részben rákacsintani Harryre egy az állatkertben?

J.K. Rowling nagyon remélem, hogy olvasod ezt a cikket és minden egyes kérdésemet megválaszolod!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.