Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!

A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.
vous - 2023.03.16.
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!

Hogy marad foltmentes a matrac?

A szobatisztaság kialakulását nem lehet siettetni, mert egy idegrendszeri érési folyamat. Eleinte megesik, hogy olyan mélyen alszik a kicsi, hogy nem ébred fel rá, hogy ki kell mennie a wc-re és bizony a nedves lepedő kellemetlen érzése riasztja csak fel az álmából. Ez kellemetlen akkor is, ha otthon vagyunk, de még kényelmetlenebb, ha esetleg vendégségben vagy a nagyszülőknél. Hiszen senki sem szereti, ha foltos lesz a makulátlan matraca.

Ez a probléma nagyon könnyen megelőzhető a Babaágynemű bolt webáruház matracvédőjének használatával. Mivel nagyon sok méretben kapható, így a franciaágy is biztonságban lesz.

Ha már megbízhatóan szobatiszta a gyermek, akkor is érdemes használni, hiszen számos más módon is szennyeződhet a matrac (pl.: kilöttyen a kakaó, tea, kávé).

Kisgyermekek esetében sokszor a változás is kiválthatja az éjszakai bepisilést. Ha új közösségbe kerül, költözés vagy válás történik a családban.

A matrac higiénikus tisztán tartása sokkal nehezebb, mint egy mozdulattal levehető lepedőé, amit a mosógépben kimoshatunk.

Kiságytól a franciaágyig

A gazdag méretválasztéknak köszönhetően, a kiságytól a nagy méretű franciaágyig találunk megfelelő méretet az igényeinknek megfelelően. A kisbabák ágyának is kell a védelem, hiába pelenkában alszik a kicsi, mert a fogzás időszakában a sok nyál vagy bukás esetén a visszacsorgó tej is átnedvesítheti a lepedőt. Ezért érdemes beszerezni a legkisebb méretben is még a baba születése előtt.

A puha anyagának és a kialakításának köszönhetően kényelmes és strapabíró. Különböző méretekben kapható, a 60×120 cm-től kezdve 200×200 cm-es méretig bezárólag, így a matracvédő, bármilyen méretű ágyra is kerül, megvédi az ágyat a különböző foltoktól és szennyeződésektől.

Kényelem és védelem

Puha antiallergén alapanyagból készül, ezért nem okoz irritációt az érzékenyebb bőrű kisbabáknak sem. A matraccal egy külső vízlepergető poliuretán réteg érintkezik, amely jól szellőzik és a párát is elvezeti, ennek köszönhetően megakadályozza az izzadást is. A középső réteg nedvszívó frottírból készült, a felső réteg, amely érintkezik a bőrrel pedig puha pamutból. Tökéletesen kisimul a matracon, mivel sarokgumik segítségével rögzíthető.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.