Egyéb kategória

Szelfivel fizetni: ez lenne a jövő?

A Mastercardnál azon törik a fejüket, hogy lehetne még egyszerűbbé és biztonságossá tenni a vásárlást. Ahogy körbenéztek a világban, mindenhol celebek és nem-celebek szelfijeivel találkoztak. És mi az, ami az ujjlenyomaton kívül, legalább olyan egyedi?
vous - 2015.07.04.
Szelfivel fizetni: ez lenne a jövő?

Az online piacon egyre nagyobb szükség van arra, hogy biztonságossá tegyék az ott folyó üzleteket. Ezért haladva a korral, kitaláltak egy olyan rendszert, ami a fizetésnél egy szelfit kér a vásárlótól. Az ötlet nem új, már a Google is gondolkodott hasonlón, de sok buktatója van és könnyen becsapható. A Mastercardnál viszont azzal érvelnek, hogy a jelszavaitok ellophatják, de az arcotokat nem. Végülis ha pénzről van szó, ők értenek hozzá.

A telefont feloldjátok ujjlemonyattal, a közértben még fizettek készpénzzel, minden másra ott a szelfi.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon