Világ

Gyerekrajzból tetoválás – A legédesebb bőrdíszművek magyar tetoválóműhelyekből

Egyértelmű volt a VOUS szerkesztőségében, hogy június 4-e Angelina Jolie napja lesz, mégsem akartuk a szokásos módon gigantikus képgalériával ünnepelni, a házasságaival vagy megosztó műtéteivel foglalkozni a színésznő 40. születésnapján. A tetoválásokkal azonban mindenképp, hiszen jó néhányat tudhat magáénak. Olyan cuki bőrdíszműve viszont még neki sincs, mint néhány magyar szülőnek.

vous - 2015.06.04.
Gyerekrajzból tetoválás – A legédesebb bőrdíszművek magyar tetoválóműhelyekből

A lényeg a részletekben rejlik

Kasza Viktóriához, a Queen of Hearts Tattoo egyik királynőjéhez egy anyuka kopogtatott be a kislánya rajzaival. Az imádnivaló Luca anyukájának nem ez az első tetoválása. A színes virágok ábráit végül csak a teljes motívum elemeiként használták fel.

A hónalj szokatlan, ánuszt nem vállal

Annyit és annyifélét tetováltatnak, hogy ma már semmi nem számít szokatlannak – tudtam meg Vikitől, amikor a trendekről és extremitásokról kérdeztem. A legjobb tetoválóműhelyekben egyedi mintákkal dolgoznak, a hozott ötleteket átalakítják, inspirációnak használják. A tetoválómestertől függ, neki mi fér bele: Viki nem tetovál önkényuralmi jelképeket, de a minták között már nagyjából semmi nem számít extrémnek. Az viszont nem mindegy, ki hova szeretne örök emléket: ő például fejre vagy nyakra sem varr. Állítása szerint itthon is már sokkal megengedőbbek a bőrdíszművel szemben a munkahelyeken. Magyarországon a hónaljra varrt mintákat még kevesen vállalják be, külföldön már az ánusztetoválás sem különleges kérés. Aminek örül: a végtelenjel már nem menő, az elmúlt egy évben több ezer ilyet tetovált.

Forrás:
Kaszai Viktória

Apu, varrd fel a rajzomat!

A Queen of Hearts Tattoo-ban beindult a gyerekrajz-tetoválás biznisz – a firka amúgy is elég menő mostanában. Nem sokkal az interjú után Kiss Kata, aki szintén a szalonban dolgozik, mindennél cukibb tetoválást posztolt Facebook-oldalukra. Egy apuka gondolt egyet, és lánya rajzait varratta magára. Übercukiság.

Az összekötős rajz is lehet menő

Forrás:
Nyíri Sándor

Nyíri Sándor a Loco-motive Tattoo-ban éppen gyerekrajzból készült mintát varrt a vendégére, amikor hívtam. A fekete pöttyöket összekötve egy zsiráf jelenik meg előttünk, amelyet kiszíneztek. Sanyi vendége elmesélte, hogy nem volt különösebb motivációja: egyszerűen megtetszett neki a minta és kész. Nem ez az első tetoválása. Nyíri Sanyi rendszeresen tetovál gyerekláb-lenyomatokat, gyerekek arcképeit vagy neveket is. Általában az emberi hülyeségre mond nemet, nem pedig a mintára. Van, akinek egy rajz jól áll, van, akinek nem, és van, ami neki nem fér bele.

Ovis kislány rajza nosztalgiából

Forrás:
​ Forrás: Tikos Péter ​

Még a Dark Art Tattoo műhelyében dolgozott Tikos Péter, amikor gyerekrajzokat tetovált egyik vendége karjára. A negyvenes éveiben járó apuka annyira imádja a lányát, hogy gyereke egykori rajzait szerette volna a karján látni. És ha eddig nem szerettetek bele látatlanban is az apukába, akkor hadd jegyezzem meg: a lány, aki a rajzokat készítette, már a húszas évei elején jár, a művek pedig akkor készültek, amikor még óvodás volt.

Az óvodai jel új élete

Forrás:
Tikos Péter

Tikos Péter Facebook-oldalán rábukkantam egy másik gyerekrajz-tetoválásra. A mintát a vendége rajzolta 3-4 évesen. Az óvodában ez volt a jele, ezt szerette volna magán látni évekkel később – örökre.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!