Egyéb kategória

Sellőlánysmink sok-sok kékkel, mert létezik az az árnyalat, ami mindenkinek jól áll

Nyár, napsütés, tengerpart, a víz összeér az éggel... Inspirálódjatok a természetből a sminkjeitek elkészítésénél. Ugorjatok fejest a nagy kékségbe! 

vous - 2015.07.05.
Sellőlánysmink sok-sok kékkel, mert létezik az az árnyalat, ami mindenkinek jól áll

Kék, ami mindenkinek jól áll

Az rémesen nagy tévhit, hogy a kék szeműeknek áll a legjobban, az pedig a másik nagy felejtendő, hogy a hetvenes évek lengyel életérzését közvetíti. Igaz, az idei tavaszi–nyáron szezonban újra felbukkantak a világoskék árnyalatok; ügyesen érdemes megválasztani, melyiket viseljük, még fontosabb azonban, mivel körítjük. Ha hideg kéket használtok, egy meleg világosbarnával párosítva befogadhatóbb lesz az összhatás, a türkiz szemhéjfesték nyáron a bronzbarna bőrt még inkább kiemeli, a világoskék a belső szemzugban igazán izgalmas.

Bevezető a kék világba

Én alapjáraton szerelmes vagyok a kék összes árnyalatába, így bátran is használom őket, de ha most ismerkedtek ezzel a színnel, ajánlom, hogy először a kék ceruzát vessétek be. Ez egy óvatos kezdés, amikor látszik, hogy más, mint az eddig megszokott, de nem hivalkodó annyira, mint például egy kék körsatír. 

Képzeljétek, ez a kobaltkék, amit a képen láttok, barna, zöld, kék és fekete szemhez is jól mutat. Az alsó kontúron alkalmazva egyedi lesz a sminketek. Kövessétek a tippeket!

Forrás:
Szabó Solya

A csobbanós sellősmink elkészítése

Erős szemfestés esetén az alapozást a sminkelés végére hagyjátok, mert a legügyesebbeknek is leszóródik a szemhéjfesték. Tegyetek korrektort az alsó és felső szemhéjra, a mozgó szemhéjon oszlassatok el szemhéjbázist, ami extra tartósságot biztosít a festéknek.
A mozgó szemhéjra satírozzatok enyhén fényes, világos- vagy középbarna árnyalatot, a szemöldök alá matt világos kerüljön. Az alsó pillasort a vízvonallal együtt kontúrozzátok a kobaltkék, sötétkék vagy királykék szemceruzátokkal. Egy rövid szőrű ecsettel satírozzátok el ezt a vonalat, majd erre kerül a lehetőleg hasonló kék szemhéjfesték.

A felső pillasornak tussal adjatok ívet, nem szükséges marilynes tusvonalat húzni, elég egy, a külső szemzugon kissé túlhúzott kontúrvonal. A felső pillákat fessétek feketére, és ha trendszetterek akartok lenni, az alsó pillasorra kerüljön kék… ettől villognak majd a tekintetek!
Jön az alapozás, a bronzos pirosítás és a szemöldököt is igazítsátok ideális ívűre, töltsétek ki a hiányzó szálakat. A kék szemet kiemeli a natúr, barackos ajakszín.

Vessétek bele magatokat a nyárba és a színek használatába!

Ajánlott cikkek