Egyéb kategória

Már nem mindegy, hogy örökkön-örökké vagy örökkön örökké lesztek együtt a pároddal!

Érkezik a magyar helyesírási szabályzat 12. kiadása, amiben újra meglepetésként érhet titeket bizonyos magyar szavak helyesírása.
vous - 2015.06.27.
Már nem mindegy, hogy örökkön-örökké vagy örökkön örökké lesztek együtt a pároddal!

Az Index cikkéből értesültem, hogy az 1984-ben megjelent 11. kiadás után idén szeptemberben jelenik meg a magyar helyesírási szabályzat legújabb kiadása. Bár hatalmas változások nem várhatóak majd, de megváltozott néhány olyan szó helyesírása is, amit elég gyakran használunk a mindennapokban. 


Mutatok is néhányat:

  • Fekete doboz helyett feketedoboz
  • Vegyes úszás helyett vegyesúszás
  • Örökkön-örökké helyett örökkön örökké
  • Nagyra törő helyett nagyratörő

A további módosulásokat pedig az MTA honlapján olvashatjátok.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.