Otthon

Így varázsolható könnyedén királylányos szoba egy egyszerű gyerekszobából

Minden édesanya a tökéletes környezetről álmodik gyermekének. A legtöbb nő már a babavárás ideje alatt azt tervezgeti, hogy milyen színűre festi majd a születendő gyermeke szobáját, milyen ágynemű kerül a kiságyba és milyen falmatrica megy az ágya fölé, hány plüssállat veszi majd körül a kicsit, később pedig hová kerül az íróasztal.
vous - 2024.03.25.
Így varázsolható könnyedén királylányos szoba egy egyszerű gyerekszobából

Amikor fény derül a baba nemére, óhatatlanul is rögtön elkezdjük ennek megfelelően módosítani a terveinket. Ha lány, automatikusan jön a királylányos stílus, ha pedig fiú, akkor az autós és sárkányos miliő. A gyerek szobáját dekorálni pedig vitathatatlanul babakorban a legegyszerűbb, hiszen ekkor még csak a saját ízlésünknek kell megfelelnünk. Ahogy telik az idő, úgy fog egyre inkább hangot adni a saját elvárásainak a gyermek is.

De mitől lesz igazán királylányos egy kislány szoba már az első perctől fogva? Ennek jártunk most utána.

Mitől lesz igazán királylányos egy szoba?

Egy igazi királylányszoba kialakításához leginkább a fantáziánkra lesz szükség, aminek legfeljebb a pénztárcánk szabhat határt. Amikor még pici a gyerkőc, bátran gondolkodhatunk a saját elképzelésünk szerint, később pedig vele, közösen alakíthatjuk át a szobáját az ő elvárásai szerint. A hercegnős vagy királylányos kialakítás a legtöbb kislánynál nyerő, hiszen ezekkel a karakterekkel tudnak azonosulni elsőként a mesékben, de az első farsangok is csillámmal és tüllel teli ruhákban telnek.

A megálmodott szoba berendezéséhez első körben fontos eldönteni, hogy mennyire szeretnénk belemenni az adott témába. Sokan már a falak színénél és dekorálásánál kezdik a kitalált tematika kivitelezését. A királylányok szobája gyakran kap rózsaszín falfestést és hozzá illő textileket. A pihe-puha párnák, és a plüssállatok pedig az egész berendezés ékét képezik. A falak az alapszín mellett kaphatnak palotához hasonló festést, némi szivárvánnyal, a gyerekágy pedig úgy lesz valóban fenséges, ha baldachinnal borítjuk.

Hogyan ne vigyük túlzásba a rózsaszínt?

Az igazi királylányszobák úsznak a rózsaszínben, de okos döntés, ha ennek mégis határt szabunk. Meleg szín lévén fontos, hogy milyen árnyalatot választunk, ugyanis az élénkebb rózsaszín könnyen felpörgeti a lurkót, ami játék közben kevésbé probléma, azonban a pihenőidőben nem ideális. A pinkbe hajló árnyalatok helyett inkább a halványabb pasztell felé induljunk el. Ez nemcsak a falakra, de a további kiegészítőkre is érvényes. Ami nagyobb teret fed le, mint például a függöny vagy a szőnyeg, inkább maradjon mérsékelten rózsaszín, néhol pedig törjük meg fehérrel vagy halvány sárgával a színeket!

4 praktikus ötlet, ha nem csak a külső számít

Gondoljunk a jövőre!

Babakorban még mi rendelkezünk a döntés jogával, azonban nagyon hamar eljön az az idő, amikor már a kislány is beleszól, hogy mit szeretne – és korántsem biztos, hogy 2-3 évesen a rózsaszín lesz a kedvenc színe. A függönyt vagy a gyerekágy tartozékait, a párnákat, illetve az ágyneműt könnyű kicserélni, de lehet, hogy a falat nem szívesen festenénk át, ha épp a lila korszakát éli a kicsi. Ezt kiküszöbölve, érdemes már az elején inkább fehérre festeni mindent, és a könnyen cserélhető berendezéssel, kiegészítőkkel megadni a királylányos hangulatot.

Maradjon hely a kreativitásnak!

Minden gyermek kreatívnak születik, és amint lehetőségük nyílik ezt kamatoztatni, meg is teszik. Legyen bármilyen tematikája a gyerekszobának, érdemes úgy berendezni, hogy maradjon némi falfelület a rajztáblának, amin kiélheti majd a kicsi a művészi hajlamait. Valamint fontos, hogy az építőkockákból, majd a legóból épült komplett városoknak is legyen hely. Ezek ugyanis a kicsi birodalmában szintén a dekoráció részét képezik.

Kuckózás mindenek felett!

Olykor a legapróbbak is szeretnek elvonulni rövidebb, hosszabb időre. Adjuk meg ehhez nekik a teret! Alakítsunk ki a gyerekszobában kuckózásra alkalmas helyet, ahol valóban biztonságban, jól érezheti magát. Ahová elvonulhat magányosan játszani, vagy összebújhat a kedvenc plüssével, ha picit szomorkásabb a kedve. A gyerekágyra helyezett sok pihe-puha párna, egy kellemes pléd ideális alap lehet ehhez, de egy függőágy, egy hatalmas fotel vagy egy vagány babzsákfotel is kiváló megoldás lehet.

Teremtsünk kellemes hangulatot fényekkel!

A gyerekek gyakran félnek éjszaka a teljes sötétségben, így praktikus megoldás beszerezni néhány hangulatvilágításra alkalmas eszközt. A fénylő csillagok a plafonon vagy egy-egy fényfüzér remekül illik a királylányos miliőhöz, és a kislány sem fog félni elalvás előtt. Ezek éppen annyi fényt adnak, ami még nem zavaró, de megteremtik a pihenéshez megfelelő hangulatot. Bízzunk a gyerkőcben és engedjük, hogy maga válassza ki, hogy milyen hangulatvilágítást szeretne.

Ajánlott cikkek