Egyéb kategória

Hogyan válasszon étterembe, előadóterembe megfelelő székeket?

Kezdő és befutott étteremtulajdonosként egyaránt nagy kihívásokkal kell szembenéznie, a létesítmény stílusának megfelelő hangulatú székeket, asztalokat és egyéb berendezéseket kell választania.
vous - 2023.04.27.
Hogyan válasszon étterembe, előadóterembe megfelelő székeket?

A lehetőségek széles skálája áll rendelkezésre, ráadásul számos szempontot kell figyelembe venni választás előtt, ami egy rutinos szakember segítsége nélkül igen nehéz feladatnak tűnhet. Az éttermi bútorzat komoly befektetés, így körültekintést igényel. Cikkünk ebben kíván segítséget nyújtani a legfontosabb kérdések feltevésével és a lehetséges megoldások felvázolásával. Tartson velünk!

Stílus és hangulat

Az éttermi bútorok nélkülözhetetlen elemei a vendéglátó egységeknek nemcsak az elsődleges, helyteremtő funkciójuk miatt, hanem mert stílusos légkört teremtenek, és akár le is nyűgözik a vendégeket. A Dublino-nál elérhető éttermi székek, asztalok stílusa nagyon eltérő lehet, ezért lényeges, hogy azt válassza ki, amely vállalkozásához a leginkább illik, amely tükrözi az Ön által megálmodott atmoszférát. 

Keresse meg azokat bútorokat, amelyek megfelelnek mind a funkciónak, mind a stílusnak, amelyekkel kapcsolatban azt érzi, tökéletesek az éttermébe, bel- és kültérre. 

Az éttermi bútorok kiválasztásánál vegye figyelembe az étterem típusát, a rendelkezésre álló helyet, a vendégek tartózkodási idejét, továbbá a bútorok jellemzőit. 

Az étterem koncepciója meghatározó

Az éttermi bútorok fontos szerepet játszanak az étterem stílusának és hangulatának kialakításában. Egy vendéglátóhely típusa, neve, menüje és étkezési stílusa, kialakítása és dekorációja alkotja egy étterem koncepcióját. A különböző koncepciók különböző elemeket igényelnek, és az éttermi bútorok ennek lényeges részét képezik. 

Más típusú bútorokat igényel egy gyorsétterem, egy kifőzde, egy családi vagy egy ötcsillagos elegáns étterem, és mást egy kávézó, egy bár vagy egy üzemi étkezde, hiszen sem a közönsége nem ugyanaz ezeknek a vendéglátóhelyeknek, sem a funkciója, de különböznek a rendelkezésre álló hely, valamint a használat ideje szempontjából is. 

Nagy forgalmú helyekre tartós bútorok

A nagy forgalmú helyeken, ahol gyorsételeket szolgálnak fel vagy önkiszolgáló rendszerben működik az étterem, modern kialakítású, funkcionális és rendkívül strapabíró székekre, asztalokra lesz szükség.

Ezzel szemben azokban a vendéglátó egységekben, ahol a kellemes hangulat, az ételek jellege, a felszolgálás miatt a vendégek hosszabb tartózkodására számít, a székek kényelme és stílusa elsődleges. Az is szempont lehet, hogy a családdal érkező vendégeknek is szolgáljon kényelmi berendezésekkel, gyerekeknek való vagy etetőszékekkel.

A kávézókban és bárokban érdemes lehet a bisztró berendezés mellett hosszabb tartózkodásra is alkalmas sarkot kialakítani kényelmesebb székekkel, fotelekkel, de a hatékony helykihasználást szem előtt tartva.

A teraszokra kifejezetten kültéri használatra szánt, időtálló bútorokat szerezzen be a hely hangulatának megfelelően.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.