Egyéb kategória

Hogyan találd meg a legszínvonalasabb barista képzést?

A baristák szenvedélyesen szeretik a kávét, nemcsak fogyasztani, hanem elkészíteni is. Ez egyfajta művészet számukra, amellyel büszkén járulnak hozzá a kávékultúra felvirágoztatásához. Nem csoda, hogy mára az egyik legmenőbb szakmává vált. Baristaként kibontakoztathatod tehetséged, kiélheted kreativitásod, csodás speciality kávékkal dolgozhatsz, sok emberrel találkozhatsz és nem mellesleg szép karriert építhetsz. Ahhoz azonban, hogy valaki tényleg a legjobbak között lehessen, fontosak az alapok és a sok gyakorlás. Cikkünkből most megtudhatod, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha te is szívesen elmélyülnél a kávézás világában és egy valóban profi barista képzést keresel.
vous - 2023.07.10.
Hogyan találd meg a legszínvonalasabb barista képzést?

Melyik barista tanfolyam a legjobb?

Ma már nagyon sokféle barista tanfolyammal találkozhatsz az interneten és bizony ember legyen a talpán aki első látásra meg tudja állapítani, hogy melyik a legjobb választás.

Fontos tényező lehet, hogy a szakma mestereitől tanulj, megfelelő elméleti tudást szerezz, valamint gyakorlatot, hiszen a kávékészítés során nem elég a technika ismeret, azt tökélyre is kell fejleszteni.

Lássuk most, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, hogy valóban a legprofibbaktól tanulhass!

1. A honlap sok mindent elárul

Először is böngészd végig a képzőhely honlapját, itt megtalálod az összes fontos információt az iskoláról és az egyes tanfolyamokról, valamint szerezhetsz egy alap benyomást azzal kapcsolatban, hogy mennyire szimpatikus a hely. Érdemes megnézni a fényképeket az oktatás helyszínéről és utánaolvasni, hogy mennyire gyakorlottak az oktatók, milyen felszereltséggel rendelkezik a suli, elvégre a barista nagyon is gyakorlati szakma. És sok segítséget nyújthat, ha átnézed a képzést elvégzők véleményeit is.

2. Milyen hosszú a képzés?

Aki elkezd egy képzést, általában minél előbb szeretne papírhoz jutni. Egyáltalán nem mindegy, hogy munka vagy suli mellett mennyi időt kell szánnod a barista képzésre, és hetek, vagy akár csak évek múlva kapod meg az oklevelet.

3. Milyen lehetőségek vannak a tanfolyam elvégzése után?

Egy jó barista sosem elégszik meg az alapokkal. Szinte szomjazza, hogy folyamatosan újdonságokkal ismerkedhessen meg, egyre mélyebben beleássa magát a kávékészítés fortélyaiba. A legjobb barista tanfolyam kiválasztásakor tehát érdemes gondolni a jövőre is, és megnézni, hogy a képzőhely milyen további workshopokat kínál, hogyan tudsz tovább fejlődni.

Forrás: Freepik

4. Külföldi karrier baristaként?

Igen, ez is lehetséges! Amennyiben tudásodat nem idehaza szeretnéd kamatoztatni, mindenképpen olyan képzést válassz, amely nemzetközileg akkreditált bizonyítványt ad. De még abban az esetben is szempont lehet a külföldön is elfogadott oklevél, ha egyelőre nem tervezel költözni, hiszen ki tudja, mit hoz a jövő.

5. Hol lesz az oktatás?

Sokak számára gondot okozhat, ha a tanfolyam másik városban, netalán az ország túlsó felében van. Akik Budapesten élnek, szerencsésebb helyzetben vannak, mert nagyobb eséllyel találhatnak a lakhelyük közelében képzőhelyet. Amennyiben vidéki vagy, mindenképp olyan iskolát keress, amelynek országszerte vannak központjai.

6. Mit tartalmaz a barista tanfolyam ára?

Nem árt alaposan átolvasni, hogy mit is kapsz a befizetett összegért, mert előfordulhat, hogy a tanfolyam árán túl számos egyéb költség is felmerül. Például járj utána, hogy a tankönyv, az alapanyagok és az eszközök használata benne van-e a tandíjban.

Forrás: Freepik

Több mint 10 éves tapasztalat: így válhatsz profi baristává a BestMixerhez tartozó BestBaristánál!

Ahogy láthattad, nem egyszerű a döntés, sok különböző szempontot kell figyelembe venni, ha a legjobb barista képzést keresed. Ha profi oktatóktól, az ország több pontján, a magas szintű elméleti és gyakorlati képzést választanál, akkor a BestBaristánál a helyed!

5 szuper előny, amit a BestBaristánál kapsz!

  1. Modern környezetben a legkorszerűbb kávégépeken kísérletezheted ki a specialty kávék titkos receptjeit.
  2. A kiscsoportos tanfolyamokon – vagy akár a magán barista képzéseken – a legtapasztaltabb oktatók figyelmét élvezheted, és még többet gyakorolhatsz, hogy a kávékészítés mesterévé válhass. 
  3. Budapesten és 15 vidéki helyszínen vehetsz részt barista tanfolyamokon.
  4. Már 3 hét alatt nemzetközileg akkreditált bizonyítványt szerezhetsz.
  5. Az alap barista tanfolyamtól a mester barista képzésig mindent megtalálsz a kínálatban. Latte Art vagy Alternatív kávékészítés kurzusokon mélyítheted ismerteidet, de akár lehetőséged van Coffee Shop Manageri képzésen részt venni és szakmai nyelvtanfolyamokon csiszolni tudásodat.

Jelentkezz Te is Magyarország piacvezető barista képzéseire!

Kedvet kaptál, hogy egy csodálatos kalandra indulj a kávézás világában? Magyarország piacvezető barista képző iskoláját választanád? Akkor nincs más dolgod, mint megtalálni az igényeidnek legmegfelelőbb barista tanfolyamot!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.