Otthon

Hasznos segítők a ház körül: a robotfűnyírók evolúciója

A technológia rohamos fejlődése az elmúlt évtizedekben számos területen segített megkönnyíteni a mindennapjainkat. Nincs ez másképp a kerti munka terén sem, ahol egyre nagyobb népszerűségnek örvend a robotfűnyírók használata.
vous - 2024.06.25.
Hasznos segítők a ház körül: a robotfűnyírók evolúciója

Ezek a kis házi segítők már régóta elérhetők a piacon, az elmúlt években azonban nagy fejlődésen mentek keresztül. Most röviden bemutatjuk az evolúciójukat, valamint azt, hogy miért nem hiányozhat egy modern robotfűnyíró egyetlen otthonból sem.

Az első robotfűnyírók megjelenése

A Husqvarna – Budapest webshop termékei között az Automower technológiával működő robotfűnyírók is megtalálhatóak. Ezek a gépek már a legmodernebb technológia szerint működnek, applikációkon keresztül vezérelhetők, munkájukat mesterséges intelligencia segíti, és képesek emberi beavatkozás nélkül tökéletes munkát végezni.

A mai robotfűnyírók elődjét az 1990-es évek elején fejlesztették ki, az első valódi, kereskedelmi forgalomba került modell azonban, amely teljesen automatikusan működött, a Husqvarna napenergiával működő Solar/Turtle fűnyírója volt, mely 1995-ben debütált. Világszerte szalagcímekben szerepelt és hatalmas érdeklődést keltett, ekkoriban ugyanis a napelemes tápellátás egyedülállónak számított.

Ezután három évvel később került piacra az első Husqvarna Automower fűnyíró, ami már akkumulátoros működéssel tette lehetővé a szünetmentes munkát, az időjárástól és a napfénytől függetlenül.

Az egyszerű megoldásoktól az intelligens működésig

Az elsőgenerációs Automower fűnyírókat rengeteg fejlesztés követte, melynek köszönhetően az újabb modellek egyre hatékonyabban, egyre hosszabb ideig és egyre biztonságosabban tudtak dolgozni emberi beavatkozás nélkül. Megjelentek a tereptárgyak érzékelésére szolgáló ultrahangos érzékelők, a 260ACX nevű modell pedig 2009-ben első generációs csatlakoztathatósággal is el volt látva. Ennek köszönhetően szöveges üzeneteket tudott küldeni a tulajdonosnak bármilyen probléma esetén.

Ezt követte 2015-ben egy hatalmas áttörés, az Automower Connect megjelenése. Ez a funkció már egy okostelefonos alkalmazás segítségével is lehetővé tette a készülék felügyeletét és irányítását. Ezáltal nemcsak otthonunkból, de akár a világ bármely pontjáról vezérelhettük.

Miért jó választás az Automower technológia?

A robotfűnyírók technológiája az elmúlt évtizedekben óriási fejlődésen ment keresztül, az első egyszerű modellektől a mai, kifinomult okoskészülékekig. Ma már rengeteg megoldás elérhető a piacon, de a Husqvarna Automower modellek mind a fejlesztések, mind a minőség és a megbízhatóság terén kiemelkednek a mezőnyből.

Intelligens megoldásaik biztosítják a pontos és egyenletes fűnyírást, bármilyen terepen. Az alacsony energiafogyasztásnak és a károsanyag-kibocsátás hiányának köszönhetően környezetbarát megoldást jelentenek, ráadásul mindezt alacsony zajszint mellett, így egész biztos, hogy nem zavarják meg az otthon és a környék nyugalmát sem.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.