Egyéb kategória

Kényelmes, de majdnem leszakadt a gyerek lábaAzt már tudjuk, hogy a magassarkúk és a vékony talpú cipők se hosszú, se rövid távon nem kényelmesek, de még egészségtelenek is. De arról, hogy a ma már minden családnál megtalálható gumipapucs ekkora bajt okozott volna, még nem hallottunk. Egy anyuka megosztotta kisfia megrázó történetét:
vous - 2015.06.25.
Kényelmes, de majdnem leszakadt a gyerek lába„2014-ben a kisfiam még csak hároméves volt; épp végeztünk a bevásárlással. A mozgólépcsőn mögöttem állt, mikor egyszer csak mindenféle előjel nélkül a lépcső fogai elkapták a fiam papucsát, és azzal együtt a lábát is. A gyerekem kétségbeesett kiáltásától volt hangos minden. Ahogy visszafordultam, egyből láttam, hogy hatalmas sebből vérzik a lába. Azonnal mentőt hívtunk hozzá. A vágás olyan mély volt, hogy fennállt a veszélye, elveszíti az egyik lábujját. Szerencsére a plasztikai és az ortopéd sebészek helyre tudták hozni a kis lábát.”

Az anyuka azért osztotta meg a nagyvilággal a történetet, hogy hasonló eset más gyerekkel véletlenül se történjen. Úgy látszik, híre ment a dolognak: Amerikában, a metrónál lévő mozgólépcsőknél már táblákkal jelzik, hogy gumipapucsot viselni tilos. Ez a tilalom olyan messzi országokba is eljutott, mint Japán vagy Szingapúr. Egyre több helyen figyelmeztetnek a gumiklumpa veszélyeire. Az iskolákban papucsot egyáltalán nem lehet viselni, mivel balesetveszélyes, amellett hogy rugalmas, nagyon tapad és ragad a talpa.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!