Egyéb kategória

Kényelmes, de majdnem leszakadt a gyerek lábaAzt már tudjuk, hogy a magassarkúk és a vékony talpú cipők se hosszú, se rövid távon nem kényelmesek, de még egészségtelenek is. De arról, hogy a ma már minden családnál megtalálható gumipapucs ekkora bajt okozott volna, még nem hallottunk. Egy anyuka megosztotta kisfia megrázó történetét:
vous - 2015.06.25.
Kényelmes, de majdnem leszakadt a gyerek lába„2014-ben a kisfiam még csak hároméves volt; épp végeztünk a bevásárlással. A mozgólépcsőn mögöttem állt, mikor egyszer csak mindenféle előjel nélkül a lépcső fogai elkapták a fiam papucsát, és azzal együtt a lábát is. A gyerekem kétségbeesett kiáltásától volt hangos minden. Ahogy visszafordultam, egyből láttam, hogy hatalmas sebből vérzik a lába. Azonnal mentőt hívtunk hozzá. A vágás olyan mély volt, hogy fennállt a veszélye, elveszíti az egyik lábujját. Szerencsére a plasztikai és az ortopéd sebészek helyre tudták hozni a kis lábát.”

Az anyuka azért osztotta meg a nagyvilággal a történetet, hogy hasonló eset más gyerekkel véletlenül se történjen. Úgy látszik, híre ment a dolognak: Amerikában, a metrónál lévő mozgólépcsőknél már táblákkal jelzik, hogy gumipapucsot viselni tilos. Ez a tilalom olyan messzi országokba is eljutott, mint Japán vagy Szingapúr. Egyre több helyen figyelmeztetnek a gumiklumpa veszélyeire. Az iskolákban papucsot egyáltalán nem lehet viselni, mivel balesetveszélyes, amellett hogy rugalmas, nagyon tapad és ragad a talpa.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.