Egyéb kategória

Nőies férfiak nőies ruhákban – Nem csak a Gucci bemutatóján néztek ki furcsán a modellek

Elképesztő változás vagy kivételes alkalom? A milánói férfi-divatbemutatón sem a ruhák, sem a modellek nem voltak férfiasak. A 2016-os Gucci-kollekciótól pedig felrobbant az internet. De mi történt?

vous - 2015.06.25.
Nőies férfiak nőies ruhákban – Nem csak a Gucci bemutatóján néztek ki furcsán a modellek

Alessandro Michele volt az a tervező, aki miatt most a világ egy emberként akadt ki a jövő nyári Gucci-férfikollekcióra. Hogy miért? Hát… hol is kezdjük?

A ruhák aligha nevezhetőek férfiruházatnak, ugyanis piros csipkés felsőtől kezdve a kötött, virágos ruhán át a kék iskoláslányszoknyáig minden megtalálható volt. Mintha mind-mind női ruhák lennének, bár ha jobban megnézzük, és őszinték akarunk lenni, akkor ezeket a darabokat még mi, nők sem vennénk fel, ugye?

Nem szabad kihagynunk a modellek külsejét sem. Minden nő fejében él egy kép az igazi férfimodellről, aki magas, izmos, picit – vagy nagyon – borostás, és bomlasztóan sármos. Ha pedig ezekre a képekre nézünk, azonnal kipukkad az a bizonyos lufi a fejünkben, hiszen ezek a modellek egyáltalán nem férfiasak.

Körbenéztünk, hogy csak a Gucci tervezője álmodott-e meg ennyire „újat” és extrémet, vagy most épp ez a trend hódít a divatvilágban. A szemünk csak úgy káprázott: máshol is menő a női ruci és a feminin külső. Mutatunk néhányat a legelképesztőbbek közül!

A képeket látva kezdhetünk megijedni, hogy esetleg vége a spornószexuális (kondis, izmos felsőtest, jól beállított haj) vagy a lumberszexuális (favágóing, nagy szakáll, bakancs és balta) férfiak világának? 

Gucci

Xander Zhou

Bobby Abley

Xander Zhou

Walter Van Beirendonck

Y/Project

Walter Van Beirendonck

Ajánlott cikkek