Egyéb kategória

Fúzius örömkoncert: Jazzbois x Kaláka a BudaParton

Ismét összeáll egy izgalmas duó: 2023. szeptember 9-én közös koncertet ad a Jazzbois és a Kaláka együttes a BudaPart Öböl Amfiteátrumában. A generációk párbeszéde megismételhetetlen élményt jelent majd a hallgatóknak, mindezt egy hangulatos környezetben, a Kopaszi-gáton.
Balogh Fruzsina - 2023.08.01.
Fúzius örömkoncert: Jazzbois x Kaláka a BudaParton

A BudaPart idén szeptemberben is otthont ad a Dürer Kert szomszédos szervezésének, így válik az Öbölből ismét egy olyan koncerthelyszín, ahol a megszokott délutáni séták helyett ezúttal egy új arcát megmutatva merülhetünk el a jazz világában, az Amfiteátrum ölelésében.

A Jazzbois fúziós jazz-hiphop trió, és az 53 éves Kaláka együttes közös koncertjére invitálunk mindenkit!

Adott egy Kaláka együttes, avagy az örökifjú előadókból álló énekelt vers hazai legendái, illetve a Jazzbois, akik egyaránt nagy alázattal viseltetnek a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt – nem véletlen, hogy ez a hozzáállásuk az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

A Kaláka, épp a versekhez igazodóan sokféle stílusban muzsikál, mindent kicsit a maga módján megszólaltatva. És épp ez az együttműködés záloga is, hisz a Jazzbois tagjai megtalálják benne a nekik valót, a saját stílusukban továbbgondolható dalokat.

A jazzbois billentyűs hangszereit, Molnár Bencze szólaltatja meg, a basszusgitárt Sági Viktor, a dobokat pedig Czirják Tamás. Gyakori vendégük Kosztolánszki Dominik szaxofonos.

A Kaláka tagjai: Becze Gábor – nagybőgő, Gryllus Dániel – fúvósok és citera, Gryllus Vilmos – gitár, Radványi Balázs – pengetős hangszerek, és természetesen mind a négyen énekelnek.

A generációk párbeszéde megismételhetetlen élményt jelent majd a hallgatónak, mindezt egy nem mindennapi környezetben átélve. Szeptember 9-én találkozunk!

A BudaPart idén szeptember 9-én is otthont ad a Dürer Kert szomszédos szervezésének, így válik az Öbölből ismét egy olyan koncerthelyszín, ahol a megszokott délutáni séták helyett ezúttal egy új arcát megmutatva merülhetünk el a jazz világában, az Amfiteátrum ölelésében.

A különös duó januárban már összeállt egy este erejéig a MÜPA színpadán, most pedig ráadásként megismétli fergeteges előadásukat a nyár zárásaként, az Öböl amfiteátrumban.

Meglepőbb találkozást aligha tudnánk elképzelni, mint hogy a jazzbois fúziós jazz-hiphop trió randevút ad az ötvenhárom éves Kaláka együttesnek, az énekelt vers hazai legendájának. Nem is olyan könnyű eldönteni, melyikük számára nagyobb merészség, annyi bizonyos, hogy a közönség csak jól járhat. Elvégre a Kaláka örökifjú előadókból áll, a jazzbois pedig egyaránt nagy alázattal viseltet a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt, és ez a hozzáállás az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

Részletek: az esemény Facebook oldalán

ÖBÖL KONCERT – 2023. szeptember 9. (Szombat)
Helyszín: BudaPart – Kopaszi-gát / Öböl Amfiteátrum
Kapunyitás: 19.00
Koncertkezdés: 20.00

Jegyek: https://tixa.hu/jazzbois_kalaka

*! FONTOS !*
A 11. kerületi lakosok lakcímkártya felmutatásával kedvezményesen tudnak jegyet váltani a rendezvényre. A kedvezmények csak a helyszínen is bemutatott lakcímkártyával érvényesek, anélkül csak a teljes árú jegy megvásárlásával lehet belépni a helyszínre.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.