Egyéb kategória

Létezik jó vagy rossz horoszkóp?

Az, hogy a végtelen felfogható-e vagy sem, ennek eldöntése minden bizonnyal egy filozófiai vitába torkollna. Számomra a végtelen a végnélküliséget jelenti, amely egy állandó körforgás. A horoszkóp körábrája ezt a körforgást szimbolizálja, és asztrológusként ezt a „végtelent” elemzem, amely felfoghatatlan, és még nyugdíjaskoromra is ad kihívásokat. A végtelen segít megérteni azt is, miért nem létezik jó vagy rossz horoszkóp.
vous - 2015.07.03.
Létezik jó vagy rossz horoszkóp?

Senki sem tudja, hogyan dönt a lélek.

Szerencsére a „horoszkópolvasás” kimeríthetetlen, mert sohasem mondhatom azt, hogy a horoszkópból mindent kiolvastam, minden információt értek és tudok. Ez végessé tenné és leegyszerűsítené. Éppen ezért nem szerencsés véges jóslatokba bocsátkozni sem – egyrészt nem vagyunk mindenhatóak, másrészt mert nem tudhatjuk száz százalékban, hogy mi fog történni az egyénnel, hogyan dönt a lélek. A lehetőségeink száma végtelen, a mi gondolkodásunk az, ami véges. És ez nem baj szerintem. 

Ugyanakkor tudatában kell lennünk annak, hogy a saját korlátaink határozzák meg, hogy mennyit tudunk kiolvasni egy adott horoszkóp körábrájából. És fordítva is igaz: ha elmegy valaki egy asztrológushoz, az ő korlátai is meghatározzák, hogy mennyire lehet mélyre menni a képlete értelmezésében. 
Maga a születési ábra önmagában tökéletes, minden válasz benne rejlik a harmónia megteremtéséhez. Az, hogy nem tudjuk kiolvasni a választ, nem jelenti azt, hogy nincs. Ezért sincs jó vagy rossz horoszkóp. Talán ezt nehéz felfogni, de így van.  

Az asztrológia is időtlen idők óta létezik és fennmaradt, és nem azért, mert jó vagy rossz, hanem mert felfoghatatlanul tökéletes.

A végtelen Nap

A horoszkópban A Nap emlékeztet az eredendő tökéletességre és egységre, amely mint a legtökéletesebb, a legegyetemesebb szimbólum, a végtelent jelképezi. Nincs eleje és nincs vége, illetve ahol vége van, ugyanott van az eleje is. Minden születési képletben megtalálható a Nap, amin keresztül összeköttetésben állunk a fény forrásával, az istenivel, a teremtővel, amely bennünk is ott lakozik.

A Nap szimbóluma:

A karikagyűrű, amely a férfi és a nő egységét jelképezi, ezért vált a házasság szimbólumává.

Önmagunk egységét, az önvalónkat leginkább ott találhatjuk meg, ahol a Napunk áll a horoszkópban. Ki kell hangsúlyozni, hogy a horoszkópunkat mint egészet kell elemezni, nem lehet csak úgy kiemelni belőle bolygókat, házakat, fényszögeket anélkül, hogy ennek ne lennénk a tudatában.

Neptunusz – amikor eltűnnek a határok

A végtelen egységélmény megtapasztalásához az úgynevezett transzcendens bolygókon (Uránusz, Neptunusz, Plútó) keresztül lehet eljutni. Például a Neptunusz azt a varázslatos állapotot hozza el, amikor én és te egyek vagyunk. A határok itt eltűnnek. A hétköznapi életben ez nem igazán élhető meg, leggyakrabban az ilyen típusú feloldódás a másikon keresztül leginkább a valóság előli menekülést jeleni, ahol a határok összemosódtak, nem tudni, hol kezdődik az én és hol kezdődik a másik. A Halak jegy, amely a határtalanságot szimbolizálja, jó példa erre. Az egységélmény egyébként a leginkább a szexualitáson keresztül élhető meg.

Az egységben nincs hiány. Akinek valamiből hiánya van, nem tudja megélni az egységét, mert önmagában sincs meg az egység. 

Aki az egységet akarja megélni, annak úgy kell tekintenie minden történésre, hogy az valójában benne zajlik, nem rajta kívül. A bolygók a horoszkópunkban mind-mind a személyiségünk részeit szimbolizálják, melyek tökéletes egységben vannak. Velük kell összhangban élnünk.

A Nappal, a végtelen teremtő erővel, aminek segítségével képesek vagyunk az „itt és most”-ban létezni. A Holddal, amellyel kapcsolódni tudunk mindenhez és mindenkihez. A Merkúrral, amellyel megkülönböztetünk. A Vénusszal, amellyel adni és megosztani tudunk, a Marssal, amely hajt és visz előre, amely révén képesek vagyunk elviselni a feszültséget. A Jupiterrel fejleszthetjük a magasabb rendű képességeinket, és végül a Szaturnusszal, amely az életünk korlátozója, hogy megfelelő stabilitásra szert tegyünk, s amely nélkül nem jöhetne létre forma és struktúra. Aminek azonban formája van, megtestesült, annak eleje és vége is van.

Ajánlott cikkek