Egyéb kategória

Rendkívüli jelenséget láthattok hétfőn: ilyen legközelebb 18 év múlva lesz

Valami nagy dolog vár ránk jövő hét elején; ami azt illeti, ez a dolog 1948 óta nem volt ilyen hatalmas. November 14-én olyan égi jelenséget nézhetünk meg, amit legközelebb csak 2034-ben láthatunk újra!

vous - 2016.11.10.
Rendkívüli jelenséget láthattok hétfőn: ilyen legközelebb 18 év múlva lesz

Ha szívesen fürkészitek az eget hullócsillagok vagy nem hétköznapi jelenségek után, hétfő a ti napotok lesz! A NASA szerint ugyanis ritka esemény közeledik: szuperhold, ami nemcsak azért különleges, mert 15%-kal nagyobb és 30%-kal fényesebb egy átlagos éjszakánál, hanem mert ez egyúttal az elmúlt 70 év leghatalmasabb szuperholdja is lesz!

Forrás:
pexels.com

A jó hír, hogy semmiképp sem fogtok lemaradni róla, hiszen már vasárnap este elég feltűnő lesz, tekintve, hogy nagyon közel kerül a Földhöz. Maga a szuperhold annyira nem ritka jelenség, hiszen decemberben is sor kerül egyre, de az, hogy ilyen hatalmas fényben ússzon, kifejezetten ritka. Úgyhogy semmiképp se hagyjátok ki ezt a különleges eseményt, mert 18 évet kell várnotok arra, hogy ismét megcsodálhassátok!

csillag-hullocsillag-ejszaka-egbolt

Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Minden nap egy kicsivel több dolgot tudunk meg az univerzum titkairól, de az biztos, hogy még rengeteg kérdésre nincs meg a válasz. Most pedig tovább bővült a rejtélyek listája, kutatók ugyanis valami megmagyarázhatatlant fedeztek fel az űrben.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.